Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γερμανικά μέσα υπέρ της ελληνικής οικονομίας - Φαβορί ο Μυτιληναίος

Γερμανικά μέσα υπέρ της ελληνικής οικονομίας - Φαβορί ο Μυτιληναίος
Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt  ξεχωρίζει την μετοχή της Μυτιληναίος ως «φαβορί» και την περιλαμβάνεται στη λίστα των «εκλεκτών» μετοχών που έχουν μεγάλη ζήτηση και απόδοση.
Την ελληνική αγορά «ανακαλύπτουν» και πάλι γερμανικά μέσα ενημέρωσης  τα οποία βλέπουν πλέον όχι μόνο σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αλλά και νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο χρηματιστήριο.
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt  μάλιστα ξεχωρίζει την μετοχή της Μυτιληναίος ως «φαβορί»  και την περιλαμβάνεται στη λίστα των «εκλεκτών» μετοχών που έχουν μεγάλη ζήτηση και απόδοση.
Η Handelsblatt  αναφερόμενη στην βελτίωση του οικονομικού κλίματος που παρατηρείται στη χώρα επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να ωφεληθούν καθώς η χώρα ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και ο κίνδυνος του Grexit φαίνεται ότι έχει εξαλειφθεί.
Σε εκτενές άρθρο, αναφέρονται όλα εκείνα τα σημάδια που διαβλέπουν οι αναλυτές και πλέον δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας, ενώ ο συντάκτης προτάσσει την πορεία της μετοχής της Μυτιληναίος, την οποία χαρακτηρίζει φαβορί.
 Η Μυτιληναίος, μετά και την συγχώνευση και την επιτυχημένη έκδοση του ομολογιακού δανείου, δημιουργεί πλέον αίσθηση στο εξωτερικό και πολλοί δεν διστάζουν να συνδέσουν την πορεία της εταιρείας με τα θετικά σημάδια που δείχνει πλέον η ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον Φεβρουάριο του 2016 όταν βρισκόταν στο απόλυτο ναδίρ με μόλις 442 μονάδες, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει σημειώσει στο μεταξύ ένα συν της τάξης του 90%.
Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα επισημαίνει ότι πρόκειται για μια αξιοσημείωτη επίδοση, η οποία οφείλεται κυρίως στις αγορές ξένων επενδυτών.
Πολλοί αναλυτές διακρίνουν στην αύξηση των τιμών των μετοχών την αρχή ενός μεγάλου ράλι διότι σε αντίθεση με άλλα χρηματιστήρια, στην Αθήνα υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια προς τα πάνω.
Με 830 μονάδες ο δείκτης απέχει σημαντικά από το υψηλό που κατέγραφε προ κρίσης με 5.000 μονάδες προσθέτει η Handelsblatt   .
Τα μακροοικονομικά δεδομένα είναι πράγματι ευνοϊκά. Ο προϋπολογισμός έχει εξυγιανθεί. Μετά από εννέα χρόνια ύφεσης -που διακόπηκε από μια μικρή φάση ανάκαμψης το 2014- οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2017 αναμένεται να αυξηθούν.
Μετά τις γερμανικές εκλογές ξαναμοιράζεται η τράπουλα για την Ελλάδα τονίζει η Handelsblatt καθώς ο Αλ. Τσίπρας μπορεί πιθανότατα να υπολογίζει με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ελάφρυνσης του χρέους καθώς  το 180% του ΑΕΠ θεωρείται μη βιώσιμο. Οι πιστωτές θα μπορούσαν να απαλλάξουν την Αθήνα από το βάρος με μεγαλύτερες διάρκειες αποπληρωμής των εγκεκριμένων δανείων, χαμηλά επιτόκια σε βάθος χρόνου και πρόσθετες περιόδους χάριτος.
 Θα ήταν μια καλή είδηση για τα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές μετοχές καταλήγει η εφημερίδα.
Μία ακόμα γερμανική εφημερίδα η Die Welt προσθέτει πως μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, έρχονται πλέον καλές ειδήσεις από την Ελλάδα. Η οικονομία δείχνει και πάλι σημάδια ανάκαμψης και οι Έλληνες όχι μόνο αξιοποιούν την συγκυρία, αλλά συμβάλουν αποτελεσματικά.  


www.worldnenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης