Ενίσχυση της Τέρνα Ενεργειακή με δύο νέα αιολικά πάρκα ισχύος 69 MW – Έλαβε άδειες λειτουργίας από ΥΠΕΝ

Ενίσχυση της Τέρνα Ενεργειακή με δύο νέα αιολικά πάρκα ισχύος 69 MW – Έλαβε άδειες λειτουργίας από ΥΠΕΝ
Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιχείρηση διαθέτει σε λειτουργία αιολικά πάρκα με συνολική ισχύ 759 MW, σε Ελλάδα και εξωτερικό
Άδεια λειτουργίας για τους δυο αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Άγιος Γεώργιος 1 και Άγιος Γεώργιος 2 συνολικής ισχύος 69 MW της εταιρίας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πρόκειται για την άδεια λειτουργίας του αιολικού πάρκου «Άγιος Γεώργιος 1» στη νησίδα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λαυρεωτικής, η οποία αφορά σε εγκατεστημένη ισχύ 45 MW επί συνόλου 48,3 MW, υποσταθμό ανύψωσης τάσης 20/150kV, δίκτυο διασύνδεσης των ανεμογεννητριών µε τον υποσταθμό, υποβρύχιο καλώδιο για την διασύνδεση του υποσταθμού µε το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και συγκεκριμένα µε το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο, οδοποιία, λιμενικές εγκαταστάσεις και πλάτωμα εξυπηρέτησης χρήσεων του έργου.
Η δεύτερη άδεια λειτουργίας αφορά αιολικό σταθμό ισχύος 24 MW επί συνόλου 24,9 MW, οδοποιία, λιμενικές εγκαταστάσεις, πλάτωμα εξυπηρέτησης χρήσεων του έργου, δίκτυο διασύνδεσης των ανεμογεννητριών µε τον υποσταθμό, υποσταθμό ανύψωσης τάσης 20/150kV καθώς και υποβρύχιο καλώδιο για την διασύνδεση του υποσταθμού µε το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς και συγκεκριμένα µε το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο.
Η χορήγηση των αδειών των δυο σταθμών γίνεται με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εκδόθηκε με βάση προηγούμενη απόφαση για τη χορήγηση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας.

Εν αναμονή των τελικών αδειών

Οι άδειες έχουν προσωρινό χαρακτήρα και η διάρκειά τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το χρόνο που η άδεια εγκατάστασης βρίσκεται σε ισχύ, δηλαδή μέχρι το Μάιο του 2018.
Στο μεσοδιάστημα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για έκδοση της τελικής άδειας λειτουργίας που θα αφορά στο σύνολο του έργου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κατασκευάζει αιολικά πάρκα στην Ελλάδα ήδη από το 1997, ενώ διαθέτει αιολικά πάρκα σε λειτουργία ή κατασκευή σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Βουλγαρία κ.ά.).
Μάλιστα, από το 2011 έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στην αγορά των ΗΠΑ.
Η εταιρία δραστηριοποιείται επίσης στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής.
Συνολικά η εταιρία διαθέτει σε λειτουργία αιολικά πάρκα ισχύος 759 MW, ενώ στο στάδιο της κατασκευής ή έτοιμα προς κατασκευή βρίσκονται έργα ισχύος 195 MW.    

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης