Αμερική

Ο Καναδάς δεσμεύεται να εγκαταλείψει την ενέργεια από καύση άνθρακα έως το 2030

Ο Καναδάς δεσμεύεται να εγκαταλείψει την ενέργεια από καύση άνθρακα έως το 2030
Tο 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά προέρχεται σήμερα από τις λεγόμενες καθαρές πηγές
Η κυβέρνηση του Καναδά δεσμεύθηκε να εγκαταλείψει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα έως το 2030, δεδομένου ότι στόχος της χώρας είναι να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην πράσινη ενέργεια.
Η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Catherine McKenna έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα του Καναδά Οτάβα.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα μιας νέας έκθεσης που δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία η εξάλειψη της καύσης άνθρακα σε όλη τη χώρα θα αποτρέψει περισσότερους από 1.000 θανάτους ετησίως και θα εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια δολάρια σε παροχές υγείας, σύμφωνα με την μεγαλύτερη εφημερίδα του Καναδά, Globe and Mail.
Σημειώνεται ότι το 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά προέρχεται σήμερα από τις λεγόμενες καθαρές πηγές, δηλαδή υδροηλεκτρική, πυρηνική, αιολική και ηλιακή ενέργεια.
Ο στόχος σύμφωνα με την McKenna είναι, να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, με το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από πράσινες πηγές.
Από τις 10 επαρχίες του Καναδά, οι τέσσερις εξακολουθούν να χρησιμοποιούν άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Κάθε επαρχία θα είναι σε θέση να δημιουργήσει το δικό της σχέδιο για την επίτευξη του στόχου της σταδιακής κατάργησης του άνθρακα και μία επαρχία, η Nova Scotia, η οποία παράγει και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα, έχει λάβει μια παράταση της προθεσμίας, χωρίς να αναφέρεται ημερομηνία.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης