Επιχειρήσεις

Bloomberg: Τον Οκτώβριο η «ετυμηγορία» των τραπεζών για τα δάνεια σε ενεργειακές επιχειρήσεις

tags :
Bloomberg: Τον Οκτώβριο η «ετυμηγορία» των τραπεζών για τα δάνεια σε ενεργειακές επιχειρήσεις
Τα χειρότερα πέρασαν για τους δανειολήπτες ενέργειας εκτιμούν οι αναλυτές – Σε διαπραγμάτευση χρέος  23 δις. δολ.
Δεν αναμένονται πολλά δυσάρεστα νέα όταν οι τράπεζες ολοκληρώνουν την αξιολόγησή τους τον Οκτώβριο σχετικά με το ποσό της πίστωσης που θα συνεχίσουν να προσφέρουν σε επιχειρήσεις ενέργειας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Περίπου έξι έως δώδεκα επιχειρήσεις του τομέα ενέργειας, πετρελαϊκές και εταιρείες εξόρυξης  ενδέχεται να υποβάλουν αίτηση για πτώχευση κατά τη διάρκεια του υπολοίπου του έτους, εκτιμούν οι Haynes & Boone συνεργάτες του  Buddy Clark, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της Energy Practice Group.
Ο αριθμός αυτός είναι κάτω από 17 δανειολήπτες από τον τομέα που έχουν καταθέσει αίτηση για πτώχευση μέχρι στιγμής φέτος με υποχρεώσεις περίπου 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Ενώ οι ενεργειακές εταιρείες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με την ύφεση των βασικών προϊόντων, για πολλούς, τα χειρότερα μπορεί να είναι πίσω. Περίπου 23 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους ενεργειακού τομέα διαπραγματεύονταν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence πολύ λιγότερο από τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2016.
Αυτό είναι πολύ μακριά από ένα κύμα περικοπών πιστωτικών γραμμών που στο παρελθόν έχει αφήσει τους παραγωγούς να αναζητούν μετρητά για να συνεχίσουν τη διατήρηση της επιχείρησης ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να πληρώσουν αναχρηματοδοτούμενα δάνεια. Οι πιστωτικές γραμμές συνήθως επαναφέρονται κάθε άνοιξη και μετά υποχωρούν.
"Έχουμε περάσει στο κάτω μέρος των προεπιλογών", δήλωσε ο Steven Oh, επικεφαλής της πίστωσης και σταθερού εισοδήματος στην PineBridge Investments. "Σε γενικές γραμμές, έχει τελειώσει."
Ωστόσο, οι εταιρείες στο τμήμα γεώτρησης βαθέων υδάτων και άλλες υπηρεσίες παραγωγής υψηλού κόστους δεν έχουν ακόμη περάσει από "μια κάμψη που δεν βρίσκεται κοντά στην ανάκαμψη", ανέφερε ο Oh.
Ενώ οι πιο προβληματικές επιχειρήσεις ενέργειας "δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις προθεσμίες λήξης τους επόμενους 12 μήνες, αυτό θα αλλάξει δραματικά μέχρι τα τέλη του 2018", ανέφερε τον περασμένο μήνα ο Spencer Cutter, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.
Η EP Energy Corp., η οποία έχει αποθέματα  πετρελαίου που φτάνουν μέχρι το τέλος του έτους, είναι μια εταιρεία ιδιαίτερα εκτεθειμένη, σύμφωνα με τον Cutter.
Άλλες εταιρείες των οποίων οι πιστωτικές γραμμές θα αποτελέσουν αντικείμενο επανεξέτασης περιλαμβάνουν τις California Resources, Denbury Resources, Northern Oil and Gas και την  W&T Offshore
Το πετρέλαιο στην αγορά της Νέας Υόρκης δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει ράλι άνω των 50 δολαρίων το βαρέλι αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» την  αυξανόμενη παγκόσμια προσφορά έναντι των περικοπών παραγωγής από τον ΟΠΕΚ  και τους συμμάχους του.
Η παρατεταμένη περίοδος κοστολόγησης μπορεί να είναι πολύ δύσκολη για ορισμένους δανειολήπτες, δήλωσε ο Ian Peck, συνεργάτης της Haynes & Boone.
Παρ 'όλα αυτά, ο κλάδος έχει βρει νέα σταθερότητα σε τρέχοντα επίπεδα τιμών.
"Κανείς δεν περιμένει μεγάλες εκπλήξεις τον Οκτώβριο ", δήλωσε ο Emanuel Grillo, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας Baker Botts.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης