Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε συμφωνία Ινδία και Ρωσία για την γ΄ φάση του πυρηνικού σταθμού Kudankulam

Κοντά σε συμφωνία Ινδία και Ρωσία για την γ΄ φάση του πυρηνικού σταθμού Kudankulam
ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin είχε προαναγγείλει τη συμφωνία για την κατασκευή των δύο νέων μονάδων του πυρηνικού σταθμού Kudankulam NPP.
Η Ρωσική εταιρεία ανάπτυξης ατομικής ενέργειας Rosatom αναμένεται να υπογράψει σύντομα συμφωνία-πλαίσιο για την κατασκευή του τρίτου σταδίου (μονάδες ισχύος 5 και 6) του πυρηνικού σταθμού Kudankulam στην Ινδία.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (22/11) ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων της Rosatom Nikolay Spassky.
Όπως είπε «το έργο στον Kudankulam NPP περιλαμβάνει δύο προαπαιτούμενα, την γενική συμφωνία-πλαίσιο για τις μονάδες 5 και 6 και ένα διακυβερνητικό πρωτόκολλο».
Συμπλήρωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη» και κατέληξε λέγοντας ότι «ελπίζω ότι τα έγγραφα θα υπογραφούν σύντομα».
Στα μέσα Οκτωβρίου μετά από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin είχε προαναγγείλει τη συμφωνία για την κατασκευή των δύο νέων μονάδων του πυρηνικού σταθμού Kudankulam NPP.
Όπως είχε πει, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια μπορούν να κατασκευαστούν στην Ινδία
τουλάχιστον 12 αντιδραστήρες, που να βασίζονται στις τεχνολογίες της Ρωσίας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος είχε τονίσει δε, ότι ο πυρηνικός σταθμός Kudankulam NPP θα αποτελέσει «μια σημαντική συμβολή στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ινδίας και της αύξησης του ενεργειακού εφοδιασμού της» και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης