Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κυπριακό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Το Κυπριακό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Οι δύο πλευρές στην Κύπρο «βρίσκονται σε περίοδο περισυλλογής» και ο γενικός γραμματέας «εν ευθέτω χρόνω θα αποφασίσει για τη μελλοντική πορεία».
Το Κυπριακό  θα βρίκεται στην ατζέντα διμερών  συνομιλιών που θα έχει τον ερχόμενο μήνα ο γενικός γραμματέας του OHE, Antonio Guterres, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου του, Stefan Dubadzic.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις οι δύο πλευρές στην Κύπρο «βρίσκονται σε περίοδο περισυλλογής» και ο γενικός γραμματέας «εν ευθέτω χρόνω θα αποφασίσει για τη μελλοντική πορεία».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, απαντώντας σε ερώτηση αν θα αντικατασταθεί ο ειδικός σύμβουλος Espen Barth Eide, ο οποίος παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στην Νορβηγία, είπε ότι το γραφείο του κ. Espen Barth Eide θα διευθύνεται από την αναπληρώτρια γενική σύμβουλο του γενικού γραμματέα, Elizabeth Spehar.
Ο κ.  Dubadzic ανέφερε σχετικά με τον διορισμό νέου ειδικού συμβούλου, ότι δεν θα προταθεί ένα όνομα ή ένα πρόσωπο, «που ένα ή περισσότερα από τα μέρη δεν αποδέχονται». Αυτό, πρόσθεσε, «είναι θέμα αρχής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης