Τελευταία Νέα
Ασία

Περιρίζεται η “όρεξη” της Κίνας για τις εισαγωγές αργού

tags :
Περιρίζεται η “όρεξη” της Κίνας για τις εισαγωγές αργού
Η απότομη επιβράδυνση της επεξεργασίας του διυλιστηρίου στην Κίνα τον Ιούλιο ενδέχεται να είναι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι ότι η ισχυρή αύξηση της ζήτησης αργού πετρελαίου φέτος από τον κορυφαίο εισαγωγέα στον κόσμο είναι έτοιμη να μετριαστεί.
Η απόδοση του διυλιστηρίου ήταν 45,5 εκατομμύρια τόνοι αργού τον Ιούλιο ή περίπου 10,71 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), ο χαμηλότερος ρυθμός εκμετάλλευσης από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μια πτώση των 500.000 bpd από τον Ιούνιο.
Για τους πρώτους επτά μήνες του έτους, τα διυλιστήρια παρήγαγαν 11,04 εκατ. Bpd, αυξημένα κατά 2,9% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Ενώ αυτό εξακολουθεί να είναι ένας λογικός ρυθμός ανάπτυξης σε ετήσια βάση, αντιβαίνει στην έντονη αύξηση των εισαγωγών αργού κατά 13,6% τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016.
Ενώ οι εισαγωγές αυξάνονται εν μέρει για να αντισταθμίσουν τη χαμηλότερη εγχώρια παραγωγή αργού, το μεγαλύτερο μερίδιο των πρόσθετων υπερπόντιων αγορών απορρέει από αποθέματα, τόσο εμπορικά, όσο και στρατηγικά.
Αυτή η ροή αποθέματος βρίσκεται πίσω από την έντονη αύξηση των εισαγωγών αργού πετρελαίου της Κίνας, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η πηγή ανάπτυξης μπορεί να μετριαστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο.
Η Κίνα δεν αναφέρει τακτικά τις ροές για τα στρατηγικά αποθέματ, αλλά τα εμπορικά αποθέματα αργού σημείωσαν αύξηση τους τελευταίους εννέα μήνες ύψους 30,57 εκατομμυρίων τόνων ή περίπου 223 εκατομμυρίων βαρελιών τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε ποσοστιαίες μεταβολές από τις επίσημες ειδήσεις του πρακτορείου Xinhua και ιστορικά δεδομένα.
Η ποσότητα του διαθέσιμου για αποθήκευση αργού μπορεί να εκτιμηθεί με την προσθήκη της εγχώριας παραγωγής και των εισαγωγών και, στη συνέχεια, με την αφαίρεση της παραγωγής διύλισης.
Οι εισαγωγές κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους ήταν 8,57 εκατομμύρια bpd και η εγχώρια παραγωγή ήταν 3,88 εκατομμύρια bpd, με συνολικό ποσό 12,45 εκατομμυρίων bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης