Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Siemens: Ανέλαβε έργο ηλεκτρικού αυτοκινητόδρομου για υβριδικά φορτηγά στη Γερμανία

Siemens: Ανέλαβε έργο ηλεκτρικού αυτοκινητόδρομου για υβριδικά φορτηγά στη Γερμανία
Η γραμμή eHighway θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για την ηλεκτρική κίνηση υβριδικών φορτηγών
Στη Siemens ανέθεσε το γερμανικό κρατίδιο της Έσσης να κατασκευάσει εναέρια γραμμή επαφής για ηλεκτροκίνητες εμπορευματικές μεταφορές, απόστασης δέκα χιλιομέτρων στην εθνική οδό.
Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η γραμμή θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για την ηλεκτρική κίνηση υβριδικών φορτηγών και το σύστημα θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018
Η Siemens θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του συστήματος, ενώ η Hessen Mobil, υπεύθυνη για τη διαχείριση οδών και μεταφορών στην Έσση, διαχειρίζεται το έργο.
Το σύστημα κατασκευάζεται στο πλαίσιο του έργου «Ηλεκτροφόρα, καινοτόμα βαρέα φορτηγά οχήματα σε αυτοκινητόδρομους» του γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος - eHighway- είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικός σε σύγκριση με τους αντίστοιχους κινητήρων εσωτερικής καύσης, δήλωσε η Siemens.
"Τα φορτηγά που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα λειτουργούν χωρίς εκπομπές αερίων, με ηλεκτρική ενέργεια από την εναέρια γραμμή και μετατρέπονται αυτόματα σε υβριδικό κινητήρα σε δρόμους χωρίς εναέρια γραμμή, "εξηγεί η Siemens.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης