Commodities

Στον χρυσό έσπευσαν οι επενδυτές, εν μέσω της γεωπολιτικής αστάθειας - «Άλμα» 1,3%, στα 1.279,30 δολ. ανά ουγγιά

Στον χρυσό έσπευσαν οι επενδυτές, εν μέσω της γεωπολιτικής αστάθειας - «Άλμα» 1,3%, στα 1.279,30 δολ. ανά ουγγιά
Με τα ισχυρότερα κέρδη από τις 17 Μαΐου 2017 τερμάτισε το πολύτιμο μέταλλο
Με τα ισχυρότερα κέρδη των τελευταίων 3 μηνών έκλεισε σήμερα (9/8/2017) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν την ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, εν μέσω της αυξανόμενης γεωπολιτικής έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισαν με άνοδο 1,3% ή 16,70 δολ., στα 1.279,30 δολ. ανά ουγγιά - η καλύτερη ημερήσια του άνοδος από τις 17 Μαΐου 2017, όταν το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε «άλμα» 1,8%, σύμφωνα με δεδομένα της FactSet.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της χώρας του θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».
Εν τω μεταξύ, ο Trump κλιμακώνει και σήμερα την ένταση, αυτή τη φορά με «όπλο» την πυρηνική ισχύ των ΗΠΑ.
«Η πρώτη μου εντολή ως πρόεδρος ήταν η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, το οποίο είναι ισχυρότερο από ποτέ.
Ελπίζω να μην αναγκαστούν ποτέ οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αυτή την δύναμη, ωστόσο δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που δεν θα είναι το πιο ισχυρό έθνος στον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσέφερε η αποδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο διολίσθησε κατά 1% έναντι του ελβετικού φράγκου, που θεωρείται επίσης ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους έντασης.
Η πορεία του αμερικανικού νομίσματος είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης