Διεθνή

Trump: «Πυρ και μανία» θα αντιμετωπίσει η Βόρειος Κορέα αν συνεχίσει να απειλεί με πυρηνικά

Trump: «Πυρ και μανία» θα αντιμετωπίσει η Βόρειος Κορέα αν συνεχίσει να απειλεί με πυρηνικά
Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα πιέσει για την αποπυρηνικοποίηση και τον αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας, ενώ πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις με τους συμμάχους της στην περιοχή
"Η Βόρειος Κορέα αν δε σταματήσει τις απειλές προς τις ΗΠΑ, θα αντιμετωπίσει πυρ και μανία όπως ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο Trump την Τρίτη 8 Αυγούστου 2018, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία της ασιατικής χώρας.
Η δήλωση του Trump έρχεται τρεις ημέρες μετά την ομόφωνη ψήφιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή νέου γύρου κυρώσεων στην Πιονγιάνγκ, ως απάντηση στις τελευταίες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.
"Μετά από πολλά χρόνια αποτυχίας, οι χώρες συζητάνε μαζί για να αντιμετωπίσουν τελικά τους κινδύνους που θέτει η Βόρεια Κορέα", δήλωσε ο Trump την Τρίτη το πρωί, προσθέτοντας ότι "πρέπει να είμαστε σκληροί και αποφασιστικοί!"
Νωρίτερα, ο Trump εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη "συνεργασία της Ρωσίας και της Κίνας" με τις ΗΠΑ εναντίον της Βόρειας Κορέας υιοθετώντας το ψήφισμα με στόχο τις βασικές εξαγωγές της Βόρειας Κορέας.
Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα πιέσει για την αποπυρηνικοποίηση και τον αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας, ενώ πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις με τους συμμάχους της στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.
Οι ΗΠΑ αναθεωρούν επίσης το μέγεθος των πυραύλων που μπορεί να αποκτήσει η Νότια Κορέα καθώς και την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της.
"Υπάρχει σήμερα ένα όριο για το μέγεθος των πυραύλων που μπορεί να έχει η Νότια Κορέα και ναι, είναι ένα θέμα που εξετάζεται ενεργά ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jeff Davis.
"Θα σας πω ότι θα κάνουμε οτιδήποτε προάγει τις αμυντικές δυνατότητες της Νότιας Κορέας και σίγουρα έχουμε δει την αλλαγή της συμμαχίας μας και την προσαρμογή της με την πάροδο του χρόνου", δήλωσε ο Davis.
Η δήλωση του Πενταγώνου ήρθε μετά από το αίτημα της Σεούλ να αυξηθεί το όριο των ωφέλιμων φορτίων στα 1.000 κιλά, που εκφράστηκε από τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Trump.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης