Ενέργεια

Σταθάκης: Αν αναβαθμιστεί ο ΑΗΣ Αμυνταίου μπορεί να λειτουργήσει παραπάνω ώρες

Σταθάκης: Αν αναβαθμιστεί ο ΑΗΣ Αμυνταίου μπορεί να λειτουργήσει παραπάνω ώρες
Υπογραμμίζει ότι εάν ο ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα αναβαθμιστεί, ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις τις περιβαλλοντικής νομοθεσίας για τις νέες εγκαταστάσεις, τότε θα λειτουργήσει με τροποποίηση της ΑΕΠΟ του.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση επέρριψε την ευθύνη για την ένταξη του ΑΗΣ Αμυνταίου σε μειωμένες ώρες λειτουργίας ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη για τον εκσυγχρονισμό τους ΑΗΣ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Φλώρινας.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση, η ΔΕΗ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο, προκειμένου να δοθούν περαιτέρω απαντήσεις στις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι’ αυτή της την απόφαση, χρησιμοποιώντας και τα ευρήματα της μελέτης επάρκειας ισχύος για την περίοδο 2017-2027.
Υπογραμμίζει δε ακόμα, πως εάν ο ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα αναβαθμιστεί, ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις τις περιβαλλοντικής νομοθεσίας για τις νέες εγκαταστάσεις, τότε θα λειτουργήσει με τροποποίηση της ΑΕΠΟ του.
Τέλος, σημειώνει ότι έχει τονιστεί και η αναγκαιότητα για θερμική ενέργεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα για την κάλυψη των αναγκών της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου- Φιλώτα.

Αρχική δημοσίευση: 3/8/2017 11:10

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης