Χρηματιστήριο & Αγορές

Reuters: Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών δίνουν ώθηση στον δείκτη STOXX 600

Reuters: Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών δίνουν ώθηση στον δείκτη STOXX 600
Όπως αναφέρει το Reuters, η αύξηση των κερδών ανά μετοχή στην Ευρώπη το β΄ τρίμηνο του 2017 ήταν περίπου 13%, παίρνοντας σημαντική ώθηση από τις ενεργειακές εταιρείες.
Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα β΄ τρίμηνου του 2017 που ανακοίνωσαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες, δίνουν ώθηση στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Όπως σημειώνει, μετά από 2 μήνες πτώσης και με τις αγορές να μπαίνουν στη συνήθη καλοκαιρινή ραστώνη του Αυγούστου, τα κέρδη που ανακοίνωσαν εταιρείες όπως η Shell, η BP και η Total, οδηγούν σε μία πιο έντονη από το σύνηθες για την εποχή διαπραγμάτευση στις χρηματαγορές.
Ενδεικτικά σήμερα (1/8) ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται 0,3% υψηλότερα.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,4% και ο δείκτης DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά 0,1%.
Όπως αναφέρει το Reuters, η αύξηση των κερδών ανά μετοχή στην Ευρώπη το β΄ τρίμηνο του 2017 ήταν περίπου 13%, παίρνοντας σημαντική ώθηση από τις ενεργειακές εταιρείες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της JP Morgan.
Οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις αντιθέτως είναι μεταξύ των πιο αδύναμων κλάδων, με τον τομέα να μειώνεται κατά 0,5%, καθώς οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης