Η JP Morgan θα καλύψει όλες τις ενεργειακές της ανάγκες από ΑΠΕ μέχρι το 2020

Η JP Morgan θα καλύψει όλες τις ενεργειακές της ανάγκες από ΑΠΕ μέχρι το 2020
Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να χρηματοδοτήσει έργα καθαρής ενέργειας ύψους 200 δισ. δολαρίων μέχρι το 2025.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan Chase ανακοίνωσε ότι θα καλύψει όλες τις ενεργειακές της ανάγκες από Ανανεώσιμες Πηγές μέχρι το 2020.
Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να χρηματοδοτήσει έργα καθαρής ενέργειας ύψους 200 δισ. δολαρίων μέχρι το 2025, σε μια κίνηση που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι η μεγαλύτερη δέσμευση που έχει ποτέ αναληφθεί από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η επενδυτική τράπεζα σχεδιάζει να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα σε περίπου 1.440 κτίρια της σε όλο τον κόσμο.
Μια ενιαία ηλιακή εγκατάσταση που προτείνεται για το εταιρικό κέντρο Polaris Corporate στο Οχάιο θα μπορούσε να φτάσει σε μια δυναμικότητα παραγωγής 20 MW, αρκετή για να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια 3.280 κατοικίες.
Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει ένα ηλιακό έργο ισχύος 7 MW σε ένα νέο συγκρότημα στο Τέξας.
Η τράπεζα αναφέρει ακόμη, ότι η αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού στα υποκαταστήματα της με 1,4 εκατομμύρια νέα φώτα LED έχει ήδη μειώσει κατά 50% την κατανάλωση ενέργειας για φωτισμό.
Η τράπεζα εγκαθιστά επίσης στις οροφές των κτιρίων της θερμικά κεραμίδια για να μειώσει τις απώλειες θερμότητας και τους ελέγχους διαχείρισης κτιρίων για τη μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης και της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% και της κατανάλωσης νερού κατά 20%.
Η τράπεζα σχεδιάζει να αντισταθμίσει το 40% της παραδοσιακής κατανάλωσης ρεύματος, με συμφωνίες αγοράς αιολικής και ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης