Ναυτιλία

Φράγκου: Η Navios είναι η μόνη ναυτιλιακή ξηρού φορτίου με έσοδα 700 εκατ. δολ. από ναυλώσεις

Φράγκου: Η Navios είναι η μόνη ναυτιλιακή ξηρού φορτίου με έσοδα 700 εκατ. δολ. από ναυλώσεις
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το β΄ τρίμηνο ανήλθαν στα 4,1 εκατομμύρια δολάρια.
Η Navios Maritime Partners είναι η μοναδική εταιρεία στον τομέα του ξηρού φορτίου με έσοδα ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων από συμβόλαιο χρονοναύλωσης, υποστήριξε η ιδιοκτήτρια της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας, Αγγελική Φραγκού, παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του β΄ τριμήνου και του α΄ εξαμήνου του 2017.
Συγκεκριμένα, για το α΄ εξάμηνο η εταιρεία έκανε τζίρο 92,4 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 50 εκατομμύρια το β΄ τρίμηνο.
Τα καθαρά κέρδη για το β΄ τρίμηνο ανήλθαν στα 4,1 εκατομμύρια δολάρια.
Το EBITDA για το εξάμηνο ανήλθε στα 58,1 εκατομμύρια δολάρια και για το β΄ τρίμηνο στα 32,2 εκατομμύρια δολάρια.
Όσον αφορά στο στόλο της εταιρείας, το α΄ εξάμηνο του 2017 αγόρασε συνολικά 22 πλοία, εκ των οποίων επτά μεταφοράς ξηρού φορτίου και 14 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Επίσης υπέγραψε συμφωνία για την αγορά άλλων δύο φορτηγών πλοίων, τα οποία θα παραδοθούν το γ΄ τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα πούλησε ένα φορτηγό πλοίο.
Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου της εταιρείας με τα φορτηγά μειώθηκε κατά 9% από τα 10,4 χρόνια στα 9,5 έτη, ενώ αυξήθηκε η χωρητικότητα κατά 33% σε σχεδόν 1 εκατομμύριο dwt.
Όπως δήλωσε η κ. Φράγκου, η εταιρεία για τα επόμενα 3 χρόνια έχει εξασφαλισμένα έσοδα ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων από μακροχρόνιες χρονοναυλώσεις πλοίων και για αυτό τον λόγο έχει τη δυνατότητα να ανανεώνει και να ενισχύει τον στόλο με τα φορτηγά πλοία της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης