Διεθνή

Η υπερπροσφορά φυσικού αερίου «σκότωσε» έργο ύψους 27 δισ. δολ. στον Καναδά

Η υπερπροσφορά φυσικού αερίου «σκότωσε» έργο ύψους 27 δισ. δολ. στον Καναδά
Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο τερματικός σταθμός Pacific Northwest LNG είναι ένα ακόμη «θύμα» σε έναν αυξανόμενο κατάλογο έργων που ανεστάλησαν τους τελευταίους μήνες.
Η εταιρεία Petroliam Nasional Bhd της Μαλαισίας εγκατέλειψε τα σχέδιά της για την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, ένα εργοστάσιο που θα υγροποιούσε το φυσικό αέριο του Καναδά και θα το εξήγαγε με δεξαμενόπλοια από τις δυτικές ακτές της Βρετανικής Κολούμπια στις αγορές της Ασίας.
Η Petronas ανέφερε στην απόφαση της, ότι αυτή ελήφθη εξαιτίας της υπερπροσφοράς φυσικού αερίου στις αγορές, που έχει ρίξει τις τιμές πολύ χαμηλά.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο τερματικός σταθμός Pacific Northwest LNG είναι ένα ακόμη «θύμα» σε έναν αυξανόμενο κατάλογο έργων που ανεστάλησαν τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πτώσης των τιμών του LNG, θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και την βιωσιμότητα των τερματικών σταθμών του μεγαλύτερου αυτή τη στιγμή εξαγωγέα LNG στον κόσμο, της Αυστραλίας.
Οι τιμές έχουν καταρρεύσει λόγω του συνεχώς αυξανόμενου όγκου φυσικού αερίου που παράγεται στην Αυστραλία και στα σχιστολιθικά κοιτάσματα των ΗΠΑ, πλημμυρίζοντας την αγορά σε τέτοιο βαθμό, ώστε αναλυτές να λένε, ότι η ζήτηση μπορεί να μην καλύψει την προσφορά μέχρι την επόμενη δεκαετία.
Το 2016 η Woodside Petroleum Ltd. ανέστειλε επένδυση ύψους 40 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ενός πλωτού τερματικού LNG στην δυτική ακτή της Αυστραλίας και ακύρωσε ένα έργο στο Όρεγκον των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο Sanford C. Bernstein & Co., περισσότεροι από τα δύο τρίτα των τερματικών σταθμών LNG που σχεδιάστηκαν να κατασκευαστούν έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020, πιθανότατα δεν θα υλοποιηθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης