Διεθνή

Το Κουβέιτ θα ανανεώσει τη σύμβαση εφοδιασμού της Αιγύπτου με αργό πετρέλαιο

Το Κουβέιτ θα ανανεώσει τη σύμβαση εφοδιασμού της Αιγύπτου με αργό πετρέλαιο
Η Αίγυπτος θα προμηθεύεται 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από το Κουβέιτ κάθε μήνα
Το Κουβέιτ θα ανανεώσει το συμβόλαιο που έχει με την Αίγυπτο για την προμήθεια της με αργό πετρέλαιο για τα επόμενα 3 χρόνια, σύμφωνα με έναν ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο του αραβικού κρατιδίου.
Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι οι προμήθειες δεν προορίζονται για να αντισταθμιστεί η απώλεια των προμηθειών πετρελαίου της χώρας της βόρειας Αφρικής από τη Σαουδική Αραβία.
Η Αίγυπτος θα προμηθεύεται 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από το Κουβέιτ κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, καθώς η σύμβαση δεν είχε ανακοινωθεί δημοσίως.
Η συμφωνία σύμφωνα με τον ίδιο είναι μία επέκταση της ήδη υπάρχουσας για 3 χρόνια και οι τιμές θα καθορίζονται από την τιμολόγηση στις διεθνείς αγορές.
Σημειώνεται, ότι η Σαουδαραβική κρατική εταιρεία πετρελαίου Aramco έχει σταματήσει τις αποστολές πετρελαίου στην Αίγυπτο από τον Οκτώβριο, αναγκάζοντας την τελευταία να αγοράζει πετρέλαιο από τις διεθνείς αγορές με υψηλότερο κόστος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης