Ναυτιλία

Σπίρτζης: Πολύ μεγάλο το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω μετά τον ισχυρό σεισμό

Σπίρτζης: Πολύ μεγάλο το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω μετά τον ισχυρό σεισμό
Eξετάζεται το ενδεχόμενο, επειδή το νησί δεν έχει δεύτερο λιμάνι, να χρησιμοποιηθούν φέριμποουτ (παντόφλες), προκειμένου να μεταφέρουν επιβάτες και αυτοκίνητα από και προς την Κω σε λιμάνια γειτονικών νησιών.
Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω μετά τον ισχυρό σεισμό, ενώ υπάρχουν ζημιές σε όλο το παραλιακό μέτωπο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
Ο υπουργός ενημέρωσε, ότι σήμερα (21/7) το μεσημέρι θα φθάσουν στο νησί ειδικοί λιμενολόγοι της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για να εκτιμήσουν τις ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, επειδή το νησί δεν έχει δεύτερο λιμάνι, να χρησιμοποιηθούν φέριμποουτ (παντόφλες), προκειμένου να μεταφέρουν επιβάτες και αυτοκίνητα από και προς την Κω σε λιμάνια γειτονικών νησιών, που είναι προσεγγίσιμα από τα μεγάλα πλοία.
O δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε, ότι «οι υποδομές του νησιού λειτουργούν κανονικά και το μόνο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι».
Όπως έγινε γνωστό, το λιμάνι έχει υποστεί ρηγματώσεις και θα χρειαστούν εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του, ενώ όλες οι άλλες υποδομές του νησιού -ύδρευση, ηλεκτροδότηση και οδικό δίκτυο- λειτουργούν χωρίς προβλήματα.
Με τον δήμαρχο Κω επικοινώνησαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.
Στο νησί έχει αρχίσει να γίνεται καταγραφή των ζημιών στα κτίρια από κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας, του δήμου Κω και του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης