Διεθνή

Τον φιλότουρκο στρατηγό Φλιν προτείνει ο Τραμπ για Σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ

Τον φιλότουρκο στρατηγό Φλιν προτείνει ο Τραμπ για Σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ
Σε άρθρο του σε αμερικανική εφημερίδα έγραψεότι «χρειάζεται να δούμε τον κόσμο από το μάτι της Τουρκίας».
Στον πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου (DIA) αντιστράτηγο ε.α. Μάικλ Φλιν προτάθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ η θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα της επιτροπής του νεοεκλεγέντα Προέδρου για τη μεταβατική περίοδο, τον οποίο επικαλείται το CNN.
Την ημέρα τον αμερικανικών εκλογών ο Μάικλ Φλιν δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα Hill, το οποίο χαρακτηρίζει την Τουρκία «πηγή σταθερότητας στην περιοχή», επικρίνοντας παράλληλα ως «μη σοφή» την τακτική της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία κρατούσε την Άγκυρα σε απόσταση.
Παράλληλα, δήλωσε δημόσια, ότι ο Τραμπ μόλις αναλάβει στο Λευκό Οίκο, πρέπει να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία.
«Χρειάζεται να προσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική, αναγνωρίζοντας την Τουρκία ως προτεραιότητα» έγραψε και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να δούμε τον κόσμο από το μάτι της Τουρκίας».
Δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου φέρουν να έχει ιδρύσει εταιρεία δημοσίων σχέσεων, η οποία έχει οικονομικές δοσοληψίες με την Τουρκία.
Οι δηλώσεις Φλιν ξεσήκωσαν αντιδράσεις σε ομογενείς και μάλιστα πριν 3 μέρες η ομογενειακή οργάνωση HALC ξεκίνησε εκστρατεία μέσω των κοινωνικών δικτύων, ζητώντας να μην διοριστεί ο φιλότουρκος στρατηγός σε κυβερνητική θέση.
Αν αποδεχθεί την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ, ο στρατηγός Φλιν θα αναλάβει καθήκοντα χωρίς να υπάρχει κανένα εμπόδιο, αφού η θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας δεν απαιτεί την επικύρωση της Γερουσίας, όπως συμβαίνει σε διορισμούς υπουργών, πρέσβεων και δικαστών.
Ο Φλιν αποτάχθηκε από το στράτευμα, όταν σε βιβλίο που εξέδωσε, άσκησε κριτική στον Πρόεδρο Ομπάμα και παραπονέθηκε γιατί οι λογοκριτές του Πενταγώνου έκοψαν κομμάτια.
Ωστόσο, αξιωματούχοι της κυβέρνησης είχαν πει, ότι ο λόγος ήταν ο τρόπος άσκησης των διοικητικών του καθηκόντων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης