Ασία

Νέα επιτυχής γεώτρηση στο πεδίο 5 του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν στο Ισραήλ

Νέα επιτυχής γεώτρηση στο πεδίο 5 του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν στο Ισραήλ
Η γεώτρηση στο πεδίο 5 επιβεβαίωσε την παρουσία φυσικού αερίου ακόμη και σε πιο απομακρυσμένα από το κέντρο του κοιτάσματος πεδία.
Με επιτυχία στέφθηκε η διάνοιξη γεώτρησης στο πεδίο 5 του υπεράκτιου κοιτάσματος Λεβιάθαν στο Ισραήλ, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες Delek Drilling Limited και Ratio Oil Exploration.
Η γεώτρηση που βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τις υπόλοιπες γεωτρήσεις στο κοίτασμα, επιβεβαίωσε την εκτίμηση των εταιρειών σχετικά με την ύπαρξη φυσικού αερίου ακόμη και σε αυτό το απομακρυσμένο τμήμα του κοιτάσματος.
Με τη σύσταση της Noble Energy η κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος αποφάσισαν, ότι όταν ολοκληρωθεί η γεώτρηση, θα αποχωρήσει η πλωτή πλατφόρμα γεώτρησης Atwood Advantage και θα αντικατασταθεί κατά το α΄ τρίμηνο του 2018 από σταθερή πλατφόρμα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.
Μεταξύ άλλων, η νέα πλατφόρμα γεώτρησης θα μπορέσει να επιτύχει στόχους σε μεγαλύτερο βάθος, αν κάτι τέτοιο εγκριθεί από τους εταίρους της κοινοπραξίας.
Η γεώτρηση βρίσκεται 100 χλμ. δυτικά της Χάιφα, όπου η θάλασσα έχει βάθος πάνω από 1,6 χλμ. και οι πόροι φυσικού αερίου βρίσκονται σε βάθος 3,5 χλμ. από τον βυθό της θάλασσας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης