Ευρώπη

Διαμαρτυρία κατοίκων της Λάρνακας για την επιστροφή στο λιμάνι του πλοίου Saipem FDS

Διαμαρτυρία κατοίκων της Λάρνακας για την επιστροφή στο λιμάνι του πλοίου Saipem FDS
Το πλοίο που χρησιμοποιείται στην τοποθέτηση εξεδρών άντλησης υδρογονανθράκων σε βαθιά νερά, κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας προκαλώντας διαμαρτυρίες.
Ταλαιπωρία προκαλεί στους πολίτες της Λάρνακας στην Κύπρο η επιστροφή στο λιμάνι της πόλης του πλοίου παροχής υπηρεσιών σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων Saipem FDS, σύμφωνα με την Κίνηση Πολιτών LarnacaRights, η οποία καταλογίζει στο κράτος έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πολίτες της Λάρνακας και αδιαφορία για την ποιότητα ζωής τους.
Όπως μεταδίδει το κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ανακοίνωση η Κίνηση αναφέρει πως «το πλοίο Saipem FDS το οποίο αναστάτωσε για τρεις μήνες (από τον Ιανουάριο 2017 μέχρι τον Μάρτιο 2017) τους κατοίκους της περιοχής λιμανιού Λάρνακας με το ασταμάτητο βουητό που εξέπεμπε και τις οχληρές εργασίες του ακόμα και μεταμεσονύκτια, ξαναήλθε στο λιμάνι της πόλης».
Σύμφωνα με την Κίνηση, για το όλο θέμα κατατέθηκαν τον Μάρτιο 2017 πολλά ενυπόγραφα παράπονα στον Δήμο Λάρνακας από τους επηρεαζόμενους κατοίκους.
Παρ’ όλα αυτά, αναφέρει, επιτράπηκε ξανά ο ελλιμενισμός του στο λιμάνι Λάρνακας και οι κάτοικοι υποχρεώθηκαν για ακόμα μια φορά να υποστούν την ταλαιπωρία από το βουητό και τις άλλες οχληρές δραστηριότητες του.
«Λυπούμαστε για αυτή την ανάλγητη στάση του κράτους απέναντι στην πόλη μας, αλλά και για την έλλειψη δυναμικής αντίδρασης από τον Δήμο Λάρνακας» αναφέρει η Κίνηση Πολιτών LarnacaRights και καλεί το κράτος και την κυβέρνηση να ενεργήσουν ώστε να μην επιτραπεί ξανά ο ελλιμενισμός του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης