Τελευταία Νέα
Ασία

Η καναδική Valeura έτοιμη να πραγματοποιήσει δεύτερη γεώτρηση στην ανατολική Θράκη

Η καναδική Valeura έτοιμη να πραγματοποιήσει δεύτερη γεώτρηση στην ανατολική Θράκη
Η Valeura έχει σχεδόν ολοκληρώσει την πρώτη γεώτρηση στη λεκάνη της ανατολικής Θράκης, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το δ΄ τρίμηνο του 2017.
Η καναδική εταιρεία Valeura Energy έχει σχεδόν ολοκληρώσει σε κοινοπραξία με την νορβηγική Statoil την πρώτη της γεώτρηση στη λεκάνη της ανατολικής Θράκης της Τουρκίας, ενώ προγραμματίζει μια δεύτερη γεώτρηση σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Jim McFarland.
Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η εταιρεία του που δραστηριοποιείται από το 2010 στην Τουρκία, ολοκλήρωσε την πρώτη γεώτρηση στη λεκάνη της ανατολικής Θράκης, δυτικά της Κωνσταντινούπολης, σε βάθος 4.200 μέτρων.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύμφωνα με τον ίδιο κατά το δ΄ τρίμηνο του 2017, αφού αξιολογηθούν τα ευρήματα.
Ο McFarland πάντως εμφανίσθηκε αισιόδοξος, ανακοινώνοντας ότι Valeura και Statoil θα προχωρήσουν και σε δεύτερη γεώτρηση στην περιοχή στις αρχές του 2018.
Όπως σημειώνει το Anadolu, σύμφωνα με έκθεση της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ το 2013, τα αποθέματα σχιστολιθικων υδρογονανθράκων σε όλη την Τουρκία ανέρχονται σε περίπου 23 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 4,7 δισ. βαρέλια πετρελαίου.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας υποστήριξε, ότι είναι αναγκαίες και πρέπει να ενθαρρύνονται οι έρευνες υδρογονανθράκων στο υπέδαφος της Τουρκίας, καθώς η χώρα εισάγει πάνω από το 90% των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Σημείωσε ακόμη, ότι η σημερινή κυβέρνηση της χώρας ενδιαφέρεται για περισσότερες γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.
Η Valeura κατέχει συμμετοχές σε 21 μισθώσεις και άδειες παραγωγής και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη λεκάνη της ανατολικής Θράκης της Τουρκίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης