Διεθνή

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσιεύματα περί επικείμενης επίσκεψης του Τραμπ στη Ρωσία

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσιεύματα περί επικείμενης επίσκεψης του Τραμπ στη Ρωσία
Ο Πεσκόφ παραδέχθηκε, ότι Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν το ενδεχόμενο να συναντηθούν στο μέλλον
Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα Πέμπτη (17/11) δημοσιεύματα για πιθανή επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν συγκεκριμένες συζητήσεις για το θέμα αυτό.
Νωρίτερα, η Ρωσική εφημερίδα Izvestia επικαλούμενη υψηλόβαθμη πηγή της στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, έγραψε ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία, αφού αναλάβει τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιανουάριο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα επίσκεψης του κ. Τραμπ μέχρι τώρα και ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανεξέλεγκτες πληροφορίες «που μοιάζουν με κοροϊδία».
Όπως έχει γίνει γνωστό πάντως, την Δευτέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να καταβάλουν προσπάθειες για την εξομάλυνση των «εξαιρετικά ανεπαρκών» σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Πεσκόφ παραδέχθηκε, ότι Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν το ενδεχόμενο να συναντηθούν στο μέλλον, αλλά όπως είπε, δεν αναφέρθηκε κάποια ημερομηνία για μια συνάντηση τους κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης