Χρηματιστήριο & Αγορές

H έκδοση του 5ετούς ομολόγου θα «τραβήξει» τις κεφαλαιοποιήσεις

H έκδοση του 5ετούς ομολόγου θα «τραβήξει» τις κεφαλαιοποιήσεις
Ποιές ενεργειακές μετοχές είναι στο επίκεντρο
H χρηματιστηριακή κίνηση ακολουθώντας την έκδοση του 5ετούς ομολόγου ενδέχεται να φέρει τον γενικό δείκτη πάνω από τις 855-858 μονάδες.
Ιδιαίτερα αν η απόδοση διαμορφωθεί χαμηλότερα από 4,5% και συγκεντρωθούν 3 δις ευρώ!
Εκτός από τις τράπεζες στις οποίες επανακάμπτει το ενδιαφέρον οι ενεργειακές μετοχές που έχουν πρωταγωνιστήσει στην άνοδο παραμένουν πάντα στο επίκεντρο της αγοράς.
 
Οι ενεργειακές

Βασικός μοχλός είναι όπως έχει φανεί από την προηγούμενη εβδομάδα ο Μυτιληναίος που σαν κεφαλαιοποίηση οδεύει προς το 1,3 δις και φαίνεται ότι θα τεστάρει την περιοχή των 9 ευρώ.
Ο Μυτιληναίος επιβραβεύεται από passive funds για την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού, όμως η αγορά τον σπρώχνει σταδιακά σε κεφαλαιοποίηση που προεξοφλεί το επόμενο βήμα με επίκεντρο τις ιδιωτικοποιήσεις.
Είτε αν αυτό αφορά μονάδες της ΔΕΗ, είτε αν αφορά δίκτυα φυσικού αερίου είτε οτιδήποτε άλλο.
Η ΔΕΗ αποτελεί το μεγάλο ερώτημα της αγοράς καθώς οι όγκοι συναλλαγών πέφτουν σε μια κεφαλαιοποίηση 450 εκατ ευρώ, που μπορεί να αποτελέσει μια αφετηρία για υπεραξίες εφόσον προχωρήσει το πρόγραμμα ιδωτικοποιήσεων των μονάδων και εξορθολογισμού τομέων όπως τα ΥΚΩ και τα ανείσπρακτα.
Παράλληλα αν το EBITDA ξεπεράσει τα 500 εκατ ευρώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ότι δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση στα επίπεδα συνολικής κεφαλαιοποίησης οριακά άνω του 1 δις ευρώ.
Και αυτό γιατί το free float είναι περιορισμένο αφού διαπραγματεύεται μόλις το 25% του εταιρικού σχήματος.
Ο ΑΔΜΗΕ ως δίκτυο μην ξεχνάμε ότι έχει παρουσιάσει ένα σταθερό EBITDA στα 150 εκατ ευρώ και έχει μια δεδομένη κερδοφορία από την διαχείριση του δικτύου.
Η παρουσία της State Grid μπορεί να τον βοηθήσει σημαντικά ενώ η εταιρία παρακολουθείται από θεσμικά κεφάλαια.
Πρόσφατα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ολοκλήρωσε πωλήσεις ξένος θεσμικός επενδυτής ξένος, που έλαβε τεμάχια λόγω αρχικής θέσης του στην ΔΕΗ.

Οι λοιπές μετοχές

Από τις λοιπές μετοχές ο ΟΛΠ είναι δεδομένο ότι θα διατηρήσει το ενδιαφέρον λόγω προοπτικής και Cosco.
Τέλος από τους λοιπούς κλάδους ΟΤΕ και ΕΧΑΕ θα είναι δύο από τις επενδυτικές επιλογές που η καθεμία έχει τους δικούς της λόγους για καλύτερα επίπεδα σε μια ανοδική κίνηση της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης