Διεθνή

Στη Σαουδική Αραβία και τη Μέση Ανατολή στοχεύει η Deutsche Bank για νέα κεφάλαια

Στη Σαουδική Αραβία και τη Μέση Ανατολή στοχεύει η Deutsche Bank για νέα κεφάλαια
Η τράπεζα της Φρανκφούρτης επιδιώκει να προσλάβει διευθυντές και έμπειρα τραπεζικά στελέχη, προκειμένου να επεκτείνει τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, που προσφέρει στους πλούσιους πελάτες της στην περιοχή
Ως περιοχή προτεραιότητας θέτει τη Μέση Ανατολή η Deutsche Bank σχετικά με τη διαχείριση πλούτου.
Η γερμανική τράπεζα επιδιώκει να ανακτήσει τα περιουσιακά στοιχεία, που χάθηκαν στα τέλη του 2016, όταν οι ανησυχίες αναφορικά με την κεφαλαιακή της επάρκεια, προκάλεσαν την απομάκρυνση πελατών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Η τράπεζα της Φρανκφούρτης επιδιώκει να προσλάβει διευθυντές και έμπειρα τραπεζικά στελέχη, προκειμένου να επεκτείνει τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, που προσφέρει στους πλούσιους πελάτες της στην περιοχή ώστε να προσελκύσει νέους πόρους.
Ο Peter Hinder, επικεφαλής της διαχείρισης κεφαλαίων της τράπεζας για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αποκάλυψε πως σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 20 διευθυντικά στελέχη για τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, αν και δεν θέλησε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη, που έδωσε στη Ζυρίχη.
«Έχουμε ένα σαφές αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή του Περσικού Κόλπου και τη Μέση Ανατολή, που είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», τόνισε ο Hinder.
«Θα υπάρξουν περισσότερα κεφάλαια που εισέρχονται στην περιοχή καθώς η Σαουδική Αραβία είναι μία αγορά που ανοίγει», είπε, προσθέτοντας ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται από τη χώρα προσφέρουν απίστευτη δυναμική και ευκαιρίες για τη Deutsche Bank.
Τα επενδεδυμένα περιουσιακά στοιχεία της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 26% το δ 'τρίμηνο στα 216 δισ. ευρώ.
Οι πελάτες της απέσυραν κεφάλαια και οι επενδυτές αμφισβήτησαν την ικανότητα της τράπεζας να αντέξει τα δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα που της επιβλήθηκαν στις ΗΠΑ.
Ενώ η πρόσφατη στρατηγική της Deutsche Bank αναβάθμισε την εταιρική διακυβέρνηση, η γερμανική τράπεζα παρακολουθεί επίσης τους ανταγωνιστές της επιδιώκοντας να αποκομίσει τα οφέλη από τη σταθερότερη διαχείριση του πλούτου, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών στους πλούσιους πελάτες στην περιοχή της Σαουδικής Αραβίας και της Μέσης Ανατολής.
Η Deutsche Bank, η οποία προσφέρει επίσης επενδυτική τραπεζική στη Σαουδική Αραβία, είναι μεταξύ των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών κολοσσών, που εισέρχονται στο βασίλειο στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που ακολουθεί το Ριάντ.
Ελάχιστες τράπεζες, όπως η JPMorgan Chase, η Deutsche Bank και η BNP Paribas, έχουν λάβει άδειες να ανοίξουν υποκαταστήματα στη Σαουδική Αραβία.
Η HSBC Holdings, η Royal Bank of Scotland και η Credit Agricole δραστηριοποιούνται στη χώρα μέσω μειοψηφικών πακέτων σε τοπικές τράπεζες.
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης