Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς το οικόπεδο «7» κινείται το τουρκικό Barbaros

Προς το οικόπεδο «7» κινείται το τουρκικό Barbaros
Το τουρκικό σεισμογραφικό χθες παρέμεινε επί 45 λεπτά εντός του Οικοπέδου 6
Eντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης συνεχίζει να κινείται και σήμερα Κυριακή 16/7/2017 το τουρκικό σεισμογραφικό "Barbaros".
Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", ενώ χθες μετά από παρουσία 45 λεπτών εντός του Οικοπέδου 6 κινήθηκε βόρεια προς την Τουρκία, σήμερα άλλαξε ρότα και κινείται νότια με πορεία προς το οικόπεδο 7.
Χθες, το τουρκικό σεισμογραφικό κατευθύνθηκε προς το τεμάχιο "6" της Κυπριακής ΑΟΖ, και έφτασε σε αυτό γύρω στις 4.00 το απόγευμα.
Αφού εισήλθε εντός του οικοπέδου "6" ακολούθησε πορεία προς τα ανατολικά με κατεύθυνση το τεμάχιο "7", ωστόσο περίπου 45 λεπτά μετά, άλλαξε εκ νέου πορεία και εξήλθε του τεμαχίου "6" κατευθυνόμενο σε αντίθετη κατεύθυνση, φτάνοντας εκ νέου δυτικά της Πάφου.
Το σεισμογραφικό απομακρύνθηκε από την περιοχή της Κύπρου με κατεύθυνση προς τις ακτές της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ενδείξεις ναυσιπλοίας του σκάφους, το απόγευμα του Σαββάτου δεν έδιναν εικόνα για το προορισμό του, αφού η μία ένδειξη έδειχνε προορισμό την Μόρφου, η δεύτερη προορισμό τη θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ η πορεία του δεν αφορούσε ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο προορισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης