Επιχειρήσεις

Η Shell πούλησε για 1,23 δισ. δολ. το μερίδιο της σε κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ιρλανδία

Η Shell πούλησε για 1,23 δισ. δολ. το μερίδιο της σε κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ιρλανδία
Η Shell ανακοίνωσε επίσης, ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους άνω των 20 δισ. δολαρίων.
Ο ολλανδο-βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell έφθασε σε συμφωνία για την πώληση του μεριδίου του στο κοίτασμα φυσικού αερίου Corrib στην Ιρλανδία για 1,23 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος εκποίησης περιουσιακών στοιχείων από τα οποία προσδοκά έσοδα 30 δισ. δολαρίων.
Συγκεκριμένα, το μερίδιο της Shell πουλήθηκε στο καναδικό επενδυτικό ταμείο CPPIB με την καταβολή ποσού 947 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρευστό και άλλων 285 εκατομμυρίων μεταξύ της περιόδου 2018-2025 με βάση την τιμή του φυσικού αερίου και την παραγωγή.
Με την πώληση του 45% που κατείχε η Shell στο κοίτασμα Corrib, η εταιρεία εξέρχεται από την έρευνα και την παραγωγή στην Ιρλανδία.
Η Shell ανακοίνωσε επίσης, ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους άνω των 20 δισ. δολαρίων, καθώς επιθυμεί να αναπροσαρμόσει το χαρτοφυλάκιό της, για να επικεντρωθεί σε πιο αποδοτικά έργα χαμηλού κόστους και να μειώσει το χρέος.
Η τιμή της μετοχής της Shell μειώθηκε φέτος κατά 10,2%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει εν μέσω μιας αμείωτης αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής, ιδιαίτερα από τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης