Ασία

Η Saudi Aramco θα επενδύσει 300 δισ. δολ. τα επόμενα 10 χρόνια στη βελτίωση της παραγωγής της

Η Saudi Aramco θα επενδύσει 300 δισ. δολ. τα επόμενα 10 χρόνια στη βελτίωση της παραγωγής της
Όπως αναφέρει το Bloomberg, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις πρέπει να βρεθούν νέα αποθέματα της τάξης των 20 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως τα επόμενα 5 χρόνια.
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο Saudi Aramco, η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει στην μεγαλύτερη IPO που έχει γίνει ποτέ, θα επενδύσει περισσότερα από 300 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία, για να διατηρήσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της και να πραγματοποιήσει έρευνες για περισσότερο φυσικό αέριο, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αμίν Νάσερ.
Οι προοπτικές για τις προμήθειες πετρελαίου είναι «όλο και πιο ανησυχητικές», καθώς περίπου 1 τρισ. δολάρια σε επενδύσεις χάθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ύφεσης της βιομηχανίας και ανακαλύφθηκαν λιγότερα νέα αποθέματα, δήλωσε ο Νάσερ μιλώντας στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις πρέπει να βρεθούν νέα αποθέματα της τάξης των 20 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως τα επόμενα 5 χρόνια, για να αντισταθμιστεί η αυξανόμενη ζήτηση πετρελαίου και η φυσική μείωση των εν λειτουργία πεδίων.
Ο Νάσερ υποστήριξε ακόμη, ότι είναι λανθασμένη η πεποίθηση «ότι ο κόσμος μπορεί να απεμπλακεί πρόωρα από αποδεδειγμένες και αξιόπιστες πηγές ενέργειας όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, εκτιμώντας ότι θα αναπτυχθούν γρήγορα εναλλακτικές λύσεις».
Δήλωσε δε πεπεισμένος, ότι «η βιομηχανία πετρελαίου θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ενέργειας για χρόνια και η μετάβαση στη χρήση εναλλακτικών λύσεων θα είναι μακρά και σύνθετη».
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας και μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, ενίσχυσε το 2016 την παραγωγή της σε επίπεδα ρεκόρ, πριν την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης