Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παρά τα υψηλά φορτία λόγω της ζήτησης, η Οριακή Τιμή διατηρείται σε σταθερά επίπεδα

Παρά τα υψηλά φορτία λόγω της ζήτησης, η Οριακή Τιμή διατηρείται σε σταθερά επίπεδα
Ανοδική τάση παρατηρείται μόνο κατά τις βραδινές ώρες
Σε υψηλά επίπεδα κινείται τις τελευταίες ημέρες η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και το φορτίο του συστήματος ξεπερνάει τα 10.000 MW.
Παρόλα αυτά η Οριακή Τιμή του Συστήματος (ΟΤΣ), δηλαδή η χονδρική τιμή αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας από τους προμηθευτές ρεύματος, παραμένει σε μάλλον ελεγχόμενα επίπεδα περί τα 50 ευρώ/MWh και μόνο το βράδυ ανεβαίνει στην περιοχή των 60 ευρώ/MWh.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα (10/7) που το φορτίο του συστήματος έφθασε τα 9.500 MW η ΟΤΣ διαμορφώθηκε γύρω στα 62 ευρώ/MWh για 13 ώρες, ενώ την Τρίτη (11/7) που το φορτίο του συστήματος ξεπέρασε τα 10.000 MW η ΟΤΣ διαμορφώθηκε πάνω από 62  ευρώ/MWh μόνο για 6 ώρες.
Για σήμερα Τετάρτη (12/7) το φορτίο του συστήματος αναμένεται να ξεπεράσει και πάλι τα 10.000 MW ενώ η ΟΤΣ κινείται στην περιοχή των 63 ευρώ/MWh για 9 ώρες και θα φθάσει τα 66 ευρώ/MWh μόνο για μία ώρα στις 9 το βράδυ.           
Με βάση αυτά τα δεδομένα παράγοντες της αγοράς μιλούν και πάλι για καθορισμό της Οριακής Τιμής του Συστήματος μέσω των υδροηλεκτρικών.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η μέση ΟΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα (3/7-9/7) διαμορφώθηκε στα 51.75 ευρώ/MWh, αυξημένη κατά 11.7% από την μέση ΟΤΣ της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου, αλλά μειωμένη κατά 3.23% από την μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης