Τελευταία Νέα
Ασία

NIOC: Το Ιράν έχει υπογράψει 28 συμφωνίες με διεθνείς εταιρείες για έρευνες υδρογονανθράκων

NIOC: Το Ιράν έχει υπογράψει 28 συμφωνίες με διεθνείς εταιρείες για έρευνες υδρογονανθράκων
Το Ιράν κατέχει τα τέταρτα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο και το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Το Ιράν είναι έτοιμο να δεχτεί προσφορές για περαιτέρω έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου με διεθνείς εταιρείες, δήλωσε σήμερα (11/7) ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν (NIOC) Ραχίμ Νεματολάιχ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu «εάν έρθει μια εταιρεία για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, θα είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε».
Συμπλήρωσε δε, ότι την διετία 2016-2017 το Ιράν υπέγραψε συμφωνίες με 28 διεθνείς εταιρείες για την ανάπτυξη των πεδίων φυσικού αερίου και πετρελαίου του Ιράν.
Συγκεκριμένα, οι εταιρείες BIV, DNO, Eni, Gazprom, Gazpromneft, Ghadir, IDRO, Inpex, Kogas, Lukoil, Maersk, Mapna, OIEC, OMV, Pasargad, Pergas Consortium, Persia Oil & Gas, Pertamina Petronas, PGNIG, PTT, Shell, Tatneft, Tenco, Total, Wintershall και Zarubezhneft υπέβαλαν τα σχέδια τους για έρευνες και παραγωγή στα ενεργειακά πεδία του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του κοιτάσματος Azadegan, του μεγαλύτερου πετρελαϊκού πεδίου του Ιράν που βρίσκεται στο νότιο Ιράν και μοιράζεται με το γειτονικό Ιράκ.
Η Νεματολάιχ σημείωσε, ότι παρά τον υψηλό αριθμό συμφωνιών, η διαδικασία περιλαμβάνει επίσης διαγωνισμούς και άλλες συμφωνίες, πράγμα που σημαίνει, ότι η υλοποίηση των έργων έχει ακόμη πολύ δρόμο.
Το Ιράν κατέχει τα τέταρτα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο και το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου, σύμφωνα με την Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ.
Η χώρα στοχεύει στην αναζωογόνηση των τομέων πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά την άρση της επιβολής κυρώσεων που επιτεύχθηκε με την πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των χωρών P5 +1, που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης