Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξημένη ζήτηση ρεύματος λόγω καύσωνα – Στα 62 ευρώ/MWh η Οριακή Τιμή Συστήματος

Αυξημένη ζήτηση ρεύματος λόγω καύσωνα – Στα 62 ευρώ/MWh η Οριακή Τιμή Συστήματος
Σήμερα (11/7) το βράδυ η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να ανέλθει στα 10.000 MW
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και μαζί τους και η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας η οποία αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες ημέρες σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αν κρίνει κανείς από τη σημερινή πρώτη ημέρα του δεύτερου καύσωνα του εφετινού καλοκαιριού.   
Συγκεκριμένα η ζήτηση προβλέπεται να φθάσει σήμερα Τρίτη 11/7 κοντά στα 10.000 MW στις 9 το βράδυ, ενώ μαζί με την αυξημένη ζήτηση την ανηφόρα έχει πάρει και η Οριακή Τιμή του Συστήματος η οποία διαμορφώνεται πάνω από τα 62 ευρώ/MWh για 13 ώρες στη διάρκεια της ημέρας ενώ ξεπερνάει τα 50 ευρώ/MWh για 9 ώρες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ η ζήτηση προβλέπεται για αύριο να φθάσει στα 8.360 MW στις 9 το βράδυ δηλαδή μια ώρα κρίσιμη για το σύστημα δεδομένου ότι θα έχουν «φύγει» τα φωτοβολταϊκά που παρέχουν στη διάρκεια της ημέρας περίπου 1.600 MW.
Τα υδροηλεκτρικά που προβλέπεται να ενταχθούν στις 9 το βράδυ είναι 1.908 MW ενώ θα μειωθούν σε 1.768 MW στις 10 το βράδυ οπότε και η ζήτηση θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται.
Οι αρμόδιοι παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη του συστήματος για να αποφευχθούν έκτακτα φαινόμενα αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των νερών για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης πρέπει να γίνεται με φειδώ αφού η πλήρωση των ταμιευτήρων είναι μόλις στο 60% και το καλοκαίρι μόλις άρχισε.   

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης