Ενέργεια

Σαντορινιός: Στόχος η κυκλική οικονομία μέσω ενεργειακών συνεταιρισμών στα νησιά

Σαντορινιός: Στόχος η κυκλική οικονομία μέσω ενεργειακών συνεταιρισμών στα νησιά
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε ότι τον Σεπτέμβριο από την Κρήτη θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Ενέργειας και τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο το νομοσχέδιο για ενεργειακούς συνεταιρισμούς.
Στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου για την εξέργεια, την ανάλυση του κύκλου της ζωής και την αειφορία που διεξήχθη στη Νίσυρο, παρευρέθηκε χθες (9/7) ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ο κ. Σαντορινιός κατά την ομιλία του τόνισε την σημασία της διεξαγωγής τέτοιων συνεδρίων στα νησιά, αφού όπως είπε, δίνονται εξαιρετικές ευκαιρίες για την εξεύρεση πρόσθετων τρόπων αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποκάλυψε μάλιστα, πως τον Σεπτέμβριο από την Κρήτη θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Ενέργειας και τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο μια σημαντική και ρηξικέλευθη νομοθετική πρωτοβουλία, το νομοσχέδιο για ενεργειακούς συνεταιρισμούς.
Στόχος του νομοσχεδίου θα είναι η δημιουργία κατάλληλων προνοιών στα μικρά νησιά, μέσω χρηματοδοτήσεων που ήδη έχουν εξευρεθεί, ώστε να δημιουργηθούν συνεταιρισμοί φυσικών ή νομικών προσώπων, σε συνεργασία με τον δήμο, προκειμένου να λειτουργήσουν υποδομές παραγωγής εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
«Συνολικότερος σκοπός της παραπάνω δράσης, είναι η δημιουργία των κατάλληλων εκείνων συνθηκών, ώστε να εφαρμοστούν στα νησιά καινοτόμες δράσεις και δράσεις κυκλικής οικονομίας μέσα από κοινά και ανοιχτά σχήματα όπως είναι οι συνεταιρισμοί, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», εξήγησε ο κ. Σαντορινιός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης