Διεθνή

Πολωνία: Προμήθεια LNG από τις ΗΠΑ μόνο υπό οικονομικά συμφέρουσες συνθήκες

Πολωνία: Προμήθεια LNG από τις ΗΠΑ μόνο υπό οικονομικά συμφέρουσες συνθήκες
Η Βαρσοβία αναμένει σύναψη σύμβασης για προμήθειες LNG με την Ουάσινγκτον το ταχύτερο δυνατό.
Η Πολωνία θα προμηθεύεται ενέργεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο υπό οικονομικά συμφέρουσες συνθήκες, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Mateusz Morawiecki.
Στις 8 Ιουνίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν τo πρώτo φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Πολωνία.
Την Πέμπτη, ο Πολωνός Πρόεδρος Andrzej Duda δήλωσε στη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Donald Trump ότι η Βαρσοβία αναμένει σύναψη σύμβασης για προμήθειες LNG με την Ουάσινγκτον το ταχύτερο δυνατό.
"Όλα πρέπει να είναι επικερδή και οικονομικά δικαιολογημένα για εμάς. Η τιμή του φυσικού αερίου που θα παραδοθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ανταγωνιστική και κατάλληλη για εμάς. Είμαι βέβαιος ότι η PGNiG (Πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου), η οποία είναι υπεύθυνη για τις εμπορικές συνομιλίες, θα καταφέρει να διαπραγματευτεί άκρως κερδοφόρους όρους σύμβασης», δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων PAP ο Morawiecki, ο οποίος κατέχει επίσης θέση Υπουργού Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Πολωνία επεξεργάζεται τη συνεργασία στον τομέα της παροχής ενέργειας με άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία και η Δανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης