Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Λεμεσός: Σύντομα σε λειτουργία ο νέος τερματικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων

Λεμεσός: Σύντομα σε λειτουργία ο νέος τερματικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων
Ο τερματικός σταθμός θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα κρουαζιερόπλοια και στους επιβάτες κρουαζιέρας καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου
Ολοκληρώνεται σύντομα από την DP World, μία από τις ηγέτιδες εταιρείες διαχείρισης τερματικών σταθμών σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατασκευή του σύγχρονου τερματικού σταθμού στο λιμένα της Λεμεσού για την εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.
Η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού, επιφάνειας 7.000 τ.μ., θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος καλοκαιριού.
Ο τερματικός σταθμός θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα κρουαζιερόπλοια και στους επιβάτες κρουαζιέρας καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.
Η DP World Limassol, θυγατρική της DP World, είναι η εταιρεία στην οποία είχε παραχωρηθεί πέρυσι ο τερματικός σταθμός πολλαπλής χρήσης του λιμανιού της Λεμεσού ο οποίος διαθέτει τρία κρηπιδώματα, 400 μ. έκαστο, με βάθος 11 μ., τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια.
Η κατασκευή του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στην Κύπρο αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά της DP World, μετά τους άλλους δύο που έχει κατασκευάσει σε Ντουμπάι και Αργεντινή.
H Λεμεσός έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει ένα λιμάνι με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την βιομηχανία της κρουαζιέρας, καθώς μπορεί να είναι το πρώτο λιμάνι προσέγγισης για όσα κρουαζιερόπλοια διαπλέουν την διώρυγα του Σουέζ, ενώ είναι σε κοντινή απόσταση από τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, τόνισε ότι με την κατασκευή του τερματικού αυτού σταθμού, θα τονωθεί περαιτέρω η τοπική οικονομία της Κύπρου και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο κ. Charles Meaby, Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, προσέθεσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να προωθεί σημαντικά τον τουρισμό στην Κύπρο και στοχεύει στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού.
Πηγή:Ναυτικά Χρονικά

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης