Επιχειρήσεις

Η ENI ξεκίνησε την παραγωγή πετρελαίου από το πεδίο Sankofa στη Γκάνα

tags :
Η ENI ξεκίνησε την παραγωγή πετρελαίου από το πεδίο Sankofa στη Γκάνα
Το έργο Cape Three Points (OCTP) ύψους 7,9 δις. δολ., αναμένεται να αποδώσει μέχρι και 180 εκατ. κ.π φυσικού αερίου ημερησίως μέχρι το τέλος του 2018
Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρία ENI ξεκίνησε την παραγωγή  45.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από το πεδίο  Sankofa, στην Γκάνα σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας και κυβερνητικών αξιωματούχων την Πέμπτη.
Ο τομέας Sankofa αποτελεί την πρώτη φάση του έργου Cape Three Points (OCTP) ύψους 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αναμένεται να αποδώσει μέχρι και 180 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως μέχρι το τέλος του επόμενου έτους .
 Ο Πρόεδρος Nana Akufo Addo άνοιξε τις βαλβίδες στο σκάφος Πλωτής Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης, το John Agyekum Kufuor, που πήρε το όνομά του  από τον πρώην πρόεδρο της Γκάνα, ο οποίος κυβέρνησε μεταξύ 2001 και 2008.
Η κυβέρνηση της Akufo-Addo ελπίζει ότι το OCTP θα βοηθήσει στην   οικονομική ανάπτυξη της Γκάνας, η οποία παράγει επίσης χρυσό και κακάο.
Η Γκάνα ανακάμπτει μετά από μια κρίση που προκάλεσε η  έλλειψη κεφαλαίων για αγορά πετρελαίου και η έλλειψη οικιακού φυσικού αερίου για τους θερμικούς σταθμούς.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το φυσικό αέριο από το OCTP θα ενισχύσει την παραγωγή με 1.000 μεγαβάτ.
Η ENI κατέχει μερίδιο 44,44% στο OCTP, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη ξένη άμεση επένδυση στην ιστορία της Γκάνα.
Η εταιρεία Vitol κατέχει το 35,56%, ενώ η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Ghana National Petroleum Corporation έχει  συμμετοχικό μερίδιο 20%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης