Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Π. Κουρουμπλής: Αύξηση των οργανικών θέσεων στην Πλοηγική Υπηρεσία

Π. Κουρουμπλής: Αύξηση των οργανικών θέσεων στην Πλοηγική Υπηρεσία
Ψηφίσθηκε τροπολογία στη Βουλή, που αφορά την αποσαφήνιση του μισθολογικού καθεστώτος του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας
Με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών Άγγελο Βασιλάκο συναντήθηκε σήμερα 6/7/2017 ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας στη Βουλή, που αφορά την αποσαφήνιση του μισθολογικού καθεστώτος του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας, αλλά και στη δυνατότητα των κατά τόπους πλοηγικών σταθμών να μπορούν να συνάψουν συμβάσεις προμήθειας αναλωσίμων μέχρι του ποσού των 60.000 ετησίως.
 Ο Άγγελος Βασιλάκος σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι με τη νέα προκήρυξη καλύπτεται το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων σε όλους τους πλοηγικούς σταθμούς της χώρας, απαιτείται η άμεση σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή η προκήρυξη διαγωνισμών προσλήψεων, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών της πλοηγικής υπηρεσίας, ιδιαίτερα στο λιμάνι του Πειραιά.
 Ο κ. Κουρουμπλής, από την πλευρά του, τόνισε ότι το υπουργείο έχει πάγια άποψη για τον δημόσιο χαρακτήρα της Πλοηγικής Υπηρεσίας και σ' αυτό είναι σε κοινή γραμμή με τους εργαζόμενους.
Έτσι, προσέθεσε, κάλυψε αμέσως τις κενές θέσεις παρά τις δυσκολίες.
Είπε ακόμα ότι με πολύ συστηματική δουλειά και πλήρη υποστήριξη από τους αρμόδιους παράγοντες, το νομοσχέδιο που σύντομα φτάνει στη Βουλή, προβλέπει αύξηση των οργανικών θέσεων της Πλοηγικής Υπηρεσίας.
Με πρωτοβουλία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την κάλυψη όλων των θέσεων πλοηγών στην Πλοηγική Υπηρεσία του Πειραιά, ενώ με νομοθετική ρύθμιση προωθείται η σύσταση νέων οργανικών θέσεων προσωπικού των Πλοηγικών Σταθμών γι' όλη τη χώρα.
Επίσης, οι υπάρχουσες ανάγκες καλύπτονται με προσλήψεις έκτακτου προσωπικό (οκταμηνίτες). Από το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ήδη ανακοινωθεί και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια 10 νέων μηχανών, σε αντικατάσταση παλαιών, που είχαν θέσει τις πλοηγίδες εκτός λειτουργίας, καθώς και τη ναυπήγηση 7 νέων πλοηγίδων σε ελληνικά ναυπηγεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης