Διεθνή

General Electric και Baker Hughes δημιουργούν τη 2η μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμού για την εξόρυξη πετρελαίου

General Electric και Baker Hughes δημιουργούν τη 2η μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμού  για την εξόρυξη πετρελαίου
Ολοκληρώθηκε το deal - Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται «Baker Hughes, a GE company» και η μετοχή της θα αρχίσει να διαπραγματεύεται από την ερχόμενη Τετάρτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης   
Η General Electric ολοκλήρωσε την εξαγορά της Baker Hughes δημιουργώντας έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμών στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο!
Η εξαγορά, η οποία έρχεται μετά τη δικαίωση (στις 12 Ιουνίου) της General Electric από τις αντιμονοπωλιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, έφτασε το ποσό – μαμούθ των 30 δισ. δολαρίων.
Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται «Baker Hughes, a GE company» και η μετοχή της θα αρχίσει να διαπραγματεύεται από την ερχόμενη Τετάρτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Με έδρα το Λονδίνο και το Χιούστον, η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει ετήσια έσοδα περίπου 23 δισ. δολάρια και θα προσφέρει πετρελαιοφόρα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων, αντλιών, γεωτρήσεων χημικών και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών για παραγωγούς πετρελαίου σε 120 χώρες.
Η νέα εταιρεία θα έχει περίπου 70.000 υπαλλήλους και θα διευθύνεται από τον κ. Lorenzo Simonelli και 14 ανώτατα στελέχη.
Μόνο πέντε από αυτά τα στελέχη θα είναι υπάλληλοι της Baker Hughes.
Η εταιρεία θα έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης της General Electric και θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στο λογισμικό και τα αναλυτικά στοιχεία Predix.

 
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης