Ναυτιλία

H CMA CGM πουλάει τον τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στο Λος Άντζελες για 817 εκατ. δολ.

H CMA CGM πουλάει τον τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στο Λος Άντζελες για 817 εκατ. δολ.
Η CMA CGM, η 3η μεγαλύτερη εταιρεία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, θα διατηρήσει μερίδιο 10% στον Global Gateway South Terminal.
Η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM SA ανακοίνωσε σήμερα (3/7), ότι έχει φθάσει σε συμφωνία για την πώληση μεριδίου της 90% στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Λος Άντζελες σε δύο σουηδικές κατασκευαστικές εταιρείες για 817 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.
Με τη συμφωνία αυτή ολοκληρώνεται η μακροχρόνια προσπάθεια της CMA CGM να πουλήσει τα λιμενικά περιουσιακά στοιχεία της Neptune Orient Lines με έδρα τη Σιγκαπούρη, την οποία είχε εξαγοράσει η γαλλική εταιρεία για 2,4 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο του 2015.
Η CMA CGM, η 3η μεγαλύτερη εταιρεία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, θα διατηρήσει μερίδιο 10% στον Global Gateway South Terminal, μετά την πώληση του 90% στις EQT Infrastructure και P5 Infrastructure.
Ο Global Gateway South Terminal είναι ένας από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς στις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, το κύριο σημείο εισόδου για εισαγωγές από την Ασία.
Η γαλλική εταιρεία πέτυχε επίσης μια συμφωνία με τους αγοραστές, σύμφωνα με την οποία παραμείνει κύριος πελάτης του τερματικού σταθμού και τα πλοία της θα έχουν προτεραιότητα στη φόρτωση και εκφόρτωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης