Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η VW συμφώνησε να επαναγοράσει «dieselgate» αυτοκίνητα της μετά από συμβιβασμό

Η VW συμφώνησε να επαναγοράσει «dieselgate» αυτοκίνητα της μετά από συμβιβασμό
Μετά από πιέσεις ενός δικηγορικού γραφείου του Ντίσελντορφ στα δικαστήρια των πόλεων Arnsberg και Bayreuth, η VW αποφάσισε να αποδεχθεί τις αιτήσεις αποζημιώσεις των εναγόντων.
H VW αποφάσισε ελέω του γνωστού σκανδάλου παραποίησης εκπομπής ρύπων να αγοράσει πίσω τα ντίζελ αυτοκίνητα που πούλησε σε δύο γερμανικές πόλεις, σύμφωνα με το Automotive News.
Πρόκειται για τις πρώτες πόλεις στην Ευρώπη (στις ΗΠΑ δεν έχει καταγραφεί ανάλογο περιστατικό) όπου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δέχεται να πάρει πίσω μερικά από τα αυτοκίνητα που πούλησε, με επιστροφή χρημάτων στους πρώην πελάτες της.
Ειδικότερα, μετά από πιέσεις ενός δικηγορικού γραφείου του Ντίσελντορφ στα δικαστήρια των πόλεων Arnsberg και Bayreuth, η VW αποφάσισε να αποδεχθεί τις αιτήσεις αποζημιώσεις των εναγόντων.
Η VW λέει, πως η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί εξαίρεση λόγω της χαμηλής αξίας των συγκεκριμένων αυτοκινήτων και πως δεν θα αποτελέσει κανόνα για άλλες περιπτώσεις, αν και σε διάφορες χώρες (όπως στην Βρετανία και στην Ολλανδία) έχουν ξεκινήσει να σχηματίζονται παρόμοια κινήματα δια της δικαστικής οδού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης