Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δ. Καρδοματέας (ΔΕΣΦΑ): Σε λειτουργία το 2018 το project στη Ρεβυθούσα

Δ. Καρδοματέας (ΔΕΣΦΑ): Σε λειτουργία το 2018 το project στη Ρεβυθούσα
Ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης και ρυθμιστικών θεμάτων του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου επεσήμανε την επέκταση του τερματικού υγροποιημένου αερίου της Ρεβυθούσας που μπορεί, όπως είπε, να ικανοποιήσει όχι μόνο τις εσωτερικές ανάγκες αλλά και αυτές της βαλκανικής αγοράς
«Οι χρεώσεις για τη χρήση της Ρεβυθούσας είναι περίπου ίδιες με αυτές σε άλλα σημεία εισόδου», σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή ανάπτυξης και ρυθμιστικών θεμάτων του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Δημήτριο Καρδοματέα, ο οποίος συμμετέχοντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist, είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ρυθμιστή του συστήματος για την επίλυση του θέματος.
Ο ίδιος αμφισβήτησε την ολοκλήρωση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος, καθώς όπως είπε «ως προς την αναβάθμιση των υποδομών στη Ρεβυθούσα, το project προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2018, αλλά αυτό έχει να κάνει με τις άδειες - μια απρόβλεπτη διαδικασία στη χώρα μας. Πάντως, αυτήν τη στιγμή το project κινείται προς τα εμπρός».
Μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια του ΔΕΣΦΑ, σημείωσε ότι οι αγωγοί μεταφοράς διασχίζουν το ανατολικό τμήμα της Ελλάδας κι άρα υπάρχουν περιοχές εκτός δικτύου.
«Είναι πολύ δύσκολο να επεκτείνουμε το δίκτυο για οικονομικούς λόγους. Τα LNG μικρής κλίμακας είναι ο στόχος μας ξεκινώντας από τη Ρεβυθούσα» πρόσθεσε κι εστίασε σε συγκεκριμένες επενδύσεις:
- Ο 4ος σταθμός trailers για LNG στη Ρεβυθούσα που θα ολοκληρωθεί το 2019.
- Αποβάθρες για μικρής κλίμακας LNG που θα προταθεί στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του επόμενου έτους και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020.
Ο κ. Καρδοματέας επεσήμανε επίσης την επέκταση του τερματικού υγροποιημένου αερίου της Ρεβυθούσας που μπορεί, όπως είπε, να ικανοποιήσει όχι μόνο τις εσωτερικές ανάγκες αλλά και αυτές της βαλκανικής αγοράς.
Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη συνεργασία με τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ώστε να ενεργοποιηθεί ο κάθετος διάδρομος, από την Ελλάδα μέχρι την Ουκρανία κι από κει μέχρι την Ουγγαρία. Προανήγγειλε δε την υπογραφή MoU στο δεύτερο 15ήμερο του άλλου μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης