Αναλύσεις

Με βαρύ πρόστιμο της Κομισιόν στη ΔΕΗ, οι πιστωτές «πιέζουν» και για τα υδροηλεκτρικά

Με βαρύ πρόστιμο της Κομισιόν στη ΔΕΗ, οι πιστωτές «πιέζουν» και για τα υδροηλεκτρικά
Η έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Επιτροπής διαπιστώνει χειραγώγηση της ΔΕΗ σε ότι αφορά στη διαμόρφωση της Οριακής Τιμής Συστήματος
Θρυαλλίδα αρνητικών εξελίξεων θα είναι για τη ΔΕΗ, όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματα της έρευνας της DGcomp που ξεκίνησε με την είσοδο των «κομάντος» στα γραφεία της επιχείρησης και του ΑΔΜΗΕ.
Πληροφορίες φέρουν την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού να έχει εντοπίσει «πειραγμένο» τον αλγόριθμο βάσει του οποίου μπαίνουν σε λειτουργία τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να προκαλείται χειραγώγηση της Οριακής Τιμής που διαμορφώνεται στην χονδρική αγορά.
Η ΔΕΗ φέρεται να έχει ενημερωθεί για τα ευρήματα της έρευνας και να έχει ζητηθεί από την Επιτροπή η απολογία της, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει να γράφεται η απόφαση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο.

Ανοίγει ο δρόμος και για την πώληση των νερών

Αυτό σημαίνει ότι θα συμπέσει χρονικά με το market test των λιγνιτικών μονάδων, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα ανοίξει το δρόμο και για την πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών της επιχείρησης.  
Τα πρόστιμα που μπορεί να επιβάλλει η DGcomp για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ξεκινάνε από 1% και φτάνουν μέχρι και το 10% του τζίρου, ποσά που είναι αδύνατον να σηκώσει η ΔΕΗ στην παρούσα συγκυρία.
Επομένως, η επιχείρηση θα οδηγηθεί μοιραία σε δεσμεύσεις για διάθεση σε τρίτους υδροηλεκτρικών μονάδων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης