Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΤΑΙΠΕΔ: Nέος διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ - 24 Ιουλίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος

tags :
ΤΑΙΠΕΔ: Nέος διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ - 24 Ιουλίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Αναρτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος
Η νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 66% του ΔΕΣΦΑ αναρτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ .
Ο νέος διαγωνισμός θα γίνει σε δυο φάσεις, τη φάση της προεπιλογής και τη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.
Η προθεσμία για την καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος θα είναι η 24η Ιουλίου.
Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ είναι οι εταιρίες Alantra Greece Corporate Advisors SA και Alpha Bank ενώ νομικοί σύμβουλοι θα είναι η δικηγορική εταιρία Κουταλίδη και η Clifford Chance LLP.  
Σύμφωνα με την προκήρυξη μετά τη λήξη της πρώτης φάσης θα δημιουργηθεί short list των ενδιαφερομένων που θα έχουν δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.
Θα υπογραφεί συμφωνία εμπιστευτικότητας και θα δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης των ενδιαφερομένων σε virtual data room προκειμένου να ενημερωθούν για την νομική, οικονομική, φορολογική αλλά και τεχνική κατάσταση του ΔΕΣΦΑ.
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα νε επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ και να ενημερωθούν λεπτομερώς μέσω ερωτηματολογίου το οποίο θα απευθύνουν στη διοίκηση του διαχειριστή.
Επίσης σύμφωνα με την προκήρυξη θα έχουν στη διάθεσή τους ένα καταρχήν σχέδιο συμφωνίας με τους πωλητές, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ.
Η όλη διαδικασία προβλέπεται να διαρκέσει 12 εβδομάδες ενώ το τελικό χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών θα προσδιορισθεί με την πρόσκληση υποβολής προσφορών.


Σε "θέσεις μάχης" οι εργαζόμενοι

Με το… όπλο παρά πόδας είναι οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΔΕΣΦΑ ενόψει της νέας προκήρυξης πώλησης της εταιρείας.
Το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως αναφέρει στο World Energy News ο πρόεδρός του Αποστόλης Θάνου, ο οποίος καταγγέλλει την ίδια στιγμή την κυβέρνηση για τη διαδικασία πώλησης του ΔΕΣΦΑ που τη χαρακτηρίζει ως «ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού».
Παρόμοια άποψη έχουν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Βεγίρης.
Πάντως η πρώτη «αναμέτρηση» της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ με το σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας θα δοθεί για τις αλλαγές που προωθεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σωτήρης Νίκας και οι οποίες αφορούν στον κανονισμό εργασίας.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για θεσμικό κείμενο, το οποίο μπορεί να αλλάξει με τη συναίνεση των εργαζομένων.  
Οι προτεινόμενες αλλαγές εκτιμάται πως είναι ένα από τα στοιχεία που θα κάνουν περισσότερο ελκυστική της εταιρία σε ότι αφορά στην προσέλκυση υποψηφίων αγοραστών.
Πάντως οι εργαζόμενοι επιθυμούν στην προκήρυξη του διαγωνισμού πώλησης να συμπεριληφθεί ρήτρα προστασίας των εργαζομένων για τουλάχιστον 5 χρόνια όπως έγινε με  τον ΑΔΜΗΕ.
Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 565 άτομα, εκ των οποίων οι 300 είναι συμβασιούχοι. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης