Διεθνή

Η ΕΤΕπ αξιολογεί τα πρότυπα των αγωγών TAP και TANAP για χρηματοδότηση τους

tags :
Η ΕΤΕπ αξιολογεί τα πρότυπα των αγωγών TAP και TANAP για χρηματοδότηση τους
Τον περασμένο Φεβρουάριο η διευθύντρια του Τμήματος Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της ΕΤΕπ, Flavia Palanza, δήλωσε ότι η ΕΤΕπ σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τα έργα TANAP και TAP.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αξιολογεί τα έργα κατασκευής των αγωγών φυσικού αερίου TAP και TANAP, επανεξετάζοντας προσεκτικά αν τηρούνται όλα τα πρότυπα που προβλέπονται για χρηματοδότηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Trend το οποίο επικαλείται πηγή στην τράπεζα.
Όπως είπε η πηγή αυτή «όπως συμβαίνει με όλα τα έργα που χρηματοδοτεί, η ΕΤΕπ θα εφαρμόσει τα υψηλότερα πρότυπα στην τεχνική, χρηματοοικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξιολόγηση αυτών των έργων, τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς νόμους και τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα της ΕΤΕπ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΤΕπ φέρεται ότι θα χρηματοδοτήσει με 1 δισ. ευρώ την κατασκευή του αγωγού TANAP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Shah Deniz 2 του Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία.
Υπενθυμίζεται δε, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η διευθύντρια του Τμήματος Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της ΕΤΕπ, Flavia Palanza, δήλωσε ότι η ΕΤΕπ σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τα έργα TANAP και TAP.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης