Χρηματιστήριο & Αγορές

JP Morgan: Οι επενδυτές να ετοιμάζονται για αναταράξεις στις αγορές

tags :
JP Morgan: Οι επενδυτές να ετοιμάζονται για αναταράξεις στις αγορές
Oι μετοχές καταγράφουν ράλι εδώ και χρόνια, στέλνοντας τους δείκτες μεταβλητότητας κοντά σε ιστορικά χαμηλά, δήλωσε ο Marko Kolanovic, επικεφαλής μακροοικονομικής και ποσοτικής έρευνας της τράπεζας
Οι παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές είναι ασυνήθιστα ήρεμες για μια παρατεταμένη περίοδο και οι επενδυτές θα έπρεπε να προετοιμάζονται για αναταράξεις, προειδοποίησαν αναλυτής της JP Morgan Chase.
Oι μετοχές καταγράφουν ράλι εδώ και χρόνια, στέλνοντας τους δείκτες μεταβλητότητας κοντά σε ιστορικά χαμηλά, δήλωσε ο Marko Kolanovic, επικεφαλής μακροοικονομικής και ποσοτικής έρευνας της τράπεζας.
«Αν και η μεταβλητότητα δεν θα έπρεπε να είναι υψηλά, είναι ξεκάθαρο για εμάς πως το σημερινό μακροοικονομικό περιβάλλον δεν συνάδει με ιστορικά χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας» πρόσθεσε.
Ο κ. Kolanovic επεσήμανε σύμφωνα με τους Financial Times ότι οι αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed και η σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αρχίσουν να αφαιρούν ορισμένους από τους κύριους παράγοντες στήριξης των υψηλών αποτιμήσεων.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης