Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Euroxx: Πόσο ευννοείται ο Μυτιληναίος μετά την συμφωνία με την ΔΕΗ - H τιμή στα 8,4 ευρώ

Euroxx: Πόσο ευννοείται ο Μυτιληναίος μετά την συμφωνία με την ΔΕΗ - H τιμή στα 8,4 ευρώ
Νέα τιμή-στόχο τα 8,40 ευρώ δίνει η Euroxx για τον Μυτιληναίο
Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του Ομίλου Μυτιληναίου η Euroxx
Στα 8,40 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Μυτιληναίος η Euroxx, μετά τη συμφωνία με τη ΔΕΗ, διατηρώντας τη σύσταση overweight.
Σύμφωνα με τη Euroxx η συμφωνία με τη ΔΕΗ τερματίζει την πολυετή διαφορά, μιας και η γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης ενέκρινε τη σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλουμίνιον της Ελλάδας, η οποία μειώνει το τιμολόγιο.
Η συμφωνία προβλέπει ότι στην αρχή κάθε συμβατικού έτους, η ΑτΕ θα προκαταβάλλει ατόκως στη ΔΕΗ το 30% της ετήσιας αξίας του ρεύμα, ενώ η τιμολόγηση για την περίοδο από 1/1/2014 ως 30/6/2016 στην τιμή των 36,6 ευρώ/MWh πλέον χρέωσης CO 2.
Ειδικότερα,βασική προϋπόθεση για να πάρει η Αλουμίνιον το σύνολο της έκπτωσης είναι η προπληρωμή 100 εκατ. ευρώ για τις καταναλώσεις από 1/7/16 ως 30/6/17 εντός 15 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.
Για τη διαμόρφωση της τιμής έχει υπολογιστεί έκπτωση όγκου 25% και έκπτωση λόγω ειδικών καταναλωτικών χαρακτηριστικών 8%. Επίσης επιχειρείται σύνδεση της τιμής του ρεύματος με τις τιμές του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME): H τιμή θα προσαυξάνεται κατά 1,25 ευρώ/MWh για κάθε 100 δολ/τόνο αύξηση της τιμής του αλουμινίου στο LME, από τα 1.800 δολ./τόνο ως τα 3.300 δολ./τόνο.
Για τιμές υψηλότερες των 3.300 δολ/τόνο, η χρέωση ενέργειας παραμένει σταθερή στο επίπεδο του προηγούμενου κλιμακίου.
Αναφορικά με την πορεία της κερδοφορίας του Ομίλου Μυτιληναίος, η Euroxx εκτιμά ότι αναμένει ισχυρότερα αποτελέσματα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω:
α) της σταδιακής ανάκαμψης των τιμών του αλουμινίου,
β) της έκπτωσης στο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας,
γ) της υψηλότερης συμβολής από τα τέλη CAC,
δ) της αφαίρεση του φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο,
ε ) του μηχανισμού interruptability, και
στ) της αύξησης του μεριδίου στην αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ως εκ τούτου, η Euroxx εκτιμά ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 233 εκατ. ευρώ, ήτοι κατά 16% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή της.

worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης