Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εκτοξεύονται οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ

Εκτοξεύονται οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ
Το αμερικανικό αργό έχει αντικαταστήσει μεγάλο μέρος του ρωσικού αργού
Οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου ανακάμπτουν αυτόν τον μήνα, συμπαρασύροντας τις τιμές του αργού στην Ευρώπη και την Αφρική εν μέσω μιας σχετικά χλιαρής αγοράς, δήλωσαν έμποροι στο Bloomberg την Παρασκευή.

Μετά από μια προσωρινή πτώση τον Απρίλιο, οι ροές αμερικανικού αργού προς την Ευρώπη έχουν ανακάμψει μέχρι στιγμής τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.

Οι υψηλότερες εξαγωγές των ΗΠΑ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της τιμής της ποιότητας WTI Midland από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι διαφορές του WTI Midland έχουν μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Το WTI Midland προστέθηκε στο καλάθι του Brent τον Ιούνιο του 2023 και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την εκτίναξη των εξαγωγών αργού πετρελαίου της χώρας κατά το τελευταίο έτος, ιδίως προς την Ευρώπη.  

Συνολικά, οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου προς την Ευρώπη ήταν κατά μέσο όρο 1,8 εκατομμύρια bpd πέρυσι, ελαφρώς περισσότερες από τις αμερικανικές εξαγωγές προς την Ασία και την Ωκεανία που ήταν 1,7 εκατομμύρια bpd.

Το αμερικανικό αργό έχει αντικαταστήσει μεγάλο μέρος του ρωσικού αργού, το οποίο η Ευρώπη εισήγαγε πριν από το 2022.

Καθώς η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 9% σε ετήσια βάση και έφθασε στο υψηλό ρεκόρ των 12,9 εκατομμυρίων βαρελιών ανά ημέρα το 2023, και καθώς πολλά αμερικανικά διυλιστήρια έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν βαρύτερο και ξινό αργό, το πλεονάζον ελαφρύ γλυκό αργό από τα σχιστολιθικά κοιτάσματα βρήκε περισσότερους αγοραστές στο εξωτερικό.   

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης