Ενέργεια

Αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου

Αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου
Τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 349.000 βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου κατά 3,104 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API).

Σύμφωνα με το Oil Price, oι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια.

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν όμως τώρα, καθώς το API ανέφερε αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 509.000 βαρέλια.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη (14/5), το Υπουργείο Ενέργειας (DoE) ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) αυξήθηκαν κατά 0,6 εκατομμύρια βαρέλια στις 10 Μαΐου.

Τα αποθέματα ανέρχονται πλέον σε 367,8 εκατομμύρια βαρέλια - το υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά πολύ κάτω από τα 656 εκατομμύρια βαρέλια που υπήρχαν τον Ιούνιο του 2020.

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν πτωτικά πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων του API την Τρίτη, ωθούμενες προς τα κάτω από μια αγορά που είναι νευρική για το ενδεχόμενο να παραμείνουν υψηλά τα επιτόκια.             

Νωρίς σήμερα (15/5) το αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν με πτώση 0,93 δολάρια την ημέρα στα 82,43 δολάρια.

Το αμερικανικό βαρέλι αναφοράς WTI διαπραγματευόταν επίσης κατά 1,31% την ημέρα στα 78,08 δολάρια-πεσμένο κατά περίπου 50 δολάρια ανά βαρέλι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.   

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 1,269 εκατ. βαρέλια, αντισταθμίζοντας την αύξηση κατά 1,46 εκατ. βαρέλια της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ την περασμένη εβδομάδα, τα αποθέματα βενζίνης ήταν περίπου 2% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 349.000 βαρέλια, έναντι της αύξησης κατά 1,713 εκατ. βαρέλια της προηγούμενης εβδομάδας και τα αποστάγματα ήταν 7% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης