Τα Νέα του TAP

Ο ΤΑP εξοπλίζει βορειοελλαδίτικους Δήμους με 17 απορριμματοφόρα

Ο ΤΑP εξοπλίζει βορειοελλαδίτικους Δήμους με 17 απορριμματοφόρα
Συνέχεια στη δωρεά 32 ασθενοφόρων και 15 εκχιονιστικών μηχανημάτων που έχουν ήδη λάβει τοπικές κοινότητες, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος ΕΚΕ
Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η δωρεά 17 συνολικά απορριμματοφόρων σε Δήμους της Βόρειας Ελλάδας από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP), στο πλαίσιο της 3ης φάσης του διαπεριφερειακού προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας, το οποίο υλοποιεί προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων που διατρέχει ο αγωγός.

Τα τελευταία δύο απορριμματοφόρα παραδόθηκαν στο Δήμο Καστοριάς. Νωρίτερα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε παραλάβει ένα όχημα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ένα ο Δήμος Κομοτηνής κι ένα ο Δήμος Νέστου.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε παραδοθεί ένα όχημα στο Δήμο Σερρών, τέσσερα στο Δήμο Λαγκαδά, ένα στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ένα στο Δήμο Πέλλας κι ένα στο Δήμο Σκύδρας. Τέλος, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εκτός από το Δήμο Καστοριάς, τρία απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Εορδαίας κι ένα ο Δήμος Αμυνταίου.

Οι παραδόσεις πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, με σκοπό τα καινούρια αυτά οχήματα να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση απορριμμάτων από τους δήμους της Βόρειας Ελλάδας, τις υπηρεσίες καθαριότητας των οποίων στηρίζει ο ΤΑΡ δωρίζοντας επίσης κάδους, αλλά και ειδικά οχήματα για το πλύσιμο και τη συντήρηση των κάδων αυτών. 

Το 2019 η ολοκλήρωση του προγράμματος δωρεάς οχημάτων

Τα 17 απορριμματοφόρα προστίθενται στα 32 ασθενοφόρα και 15 εκχιονιστικά οχήματα που ο ΤΑΡ έχει ήδη παραδώσει στις τοπικές κοινότητες κατά τις πρώτες δύο φάσεις της πρωτοβουλίας ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Πρόκειται για ένα από τα πιο εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Τα τελευταία οχήματα του προγράμματος (σάρωθρα καθαρισμού, πυροσβεστικά και δασικά/οχήματα πολιτικής προστασίας) έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν εντός του 2019, ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη δωρεά που προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, περιβαλλοντικής διαχείρισης και καθαριότητας, ενώ συμβάλλει επίσης στην οδική ασφάλεια και προστασία.

Σχολιάζοντας την πιο πρόσφατη παράδοση, ο σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΑΡ, Γιάννης Μαλεγκάνος, ανέφερε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Σε διάστημα περίπου 18 μηνών από την ανακοίνωσή του έχουμε ξεπεράσει σε παραδόσεις τα 2/3 των οχημάτων. Μέσω αυτής της δωρεάς, ο ΤΑΡ απαντά σε ουσιαστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, κάτι σημαντικό για μας. Και συνεχίζουμε με τον ίδιο στόχο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης