Τα Νέα του TAP

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Μακεδονία και Θράκη με 20 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Μακεδονία και Θράκη με 20 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα
Η εταιρία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP θα προσφέρει στο ΕΚΑΒ συνολικά 33 ασθενοφόρα, τα οποία διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
Η δωρεά 20 ασθενοφόρων στα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στη Μακεδονία και τη Θράκη, τα οποία από το τέλος Ιανουαρίου έχουν προστεθεί στον στόλο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στις συγκεκριμένες περιοχές, αποτελεί την πλέον πρόσφατη δράση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας που αυτός υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ για τη συνδρομή των υπηρεσιών που προσφέρει το ΕΚΑΒ στις δύο περιοχές, μέσα από τα παραρτήματά του σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.
Επισημαίνεται πως ο στόλος των ασθενοφόρων διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα τέσσερις υπερσύγχρονες θερμοκοιτίδες για πιστοποιημένα ασφαλή τρόπο μεταφοράς νεογνών.

Κοινωνική επένδυση συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος ΠΡΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ο TAΡ επενδύει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ, για τη δωρεά 90 και πλέον οχημάτων (ασθενοφόρων, εκχιονιστικών, καθαριότητας, δασικών και πολιτικής προστασίας) στις τοπικές κοινότητες και των τριών βορειοελλαδίτικων περιφερειών που διατρέχει.
Η προσφορά των 20 ασθενοφόρων αποτελεί το δεύτερο σκέλος της χορηγίας συνολικά 33 ασθενοφόρων, από τα οποία 2 έχουν ήδη παραδοθεί στο Νοσοκομείο του Κιλκίς.
Η τελετή παραχώρησης των ασθενοφόρων πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του ΕΚΑΒ, παρέστη και παρέλαβε τα ασθενοφόρα ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου, κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο οποίος εξήρε τη σημασία της προσφοράς.
Τον ΤΑΡ εκπροσώπησε η Διευθύντρια του έργου για την Ελλάδα, κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή, που ενέταξε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στην αδιαπραγμάτευτη δέσμευση της κοινοπραξίας κατασκευής του αγωγού να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις τοπικές κοινότητες. Παράλληλα, ευχαρίστησε την ηγεσία του ΕΚΑΒ, τις περιφερειακές αρχές, αλλά και την αρμόδια ομάδα του ΤΑΡ για την επιτυχημένη συνεργασία τους.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, οι Περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας για τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός.
Επίσης, ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος για την εξαιρετική τους συνεργασία, ενώ συνεχάρησαν τους εκπροσώπους του αγωγού για την κοινωνική τους ευαισθησία και δράση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης