Ενέργεια

Σε πτώση τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ (Oil Price)

Σε πτώση τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ (Oil Price)
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν επίσης αυτή την εβδομάδα, κατά 595.000 βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 3,23 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API).

Σύμφωνα με το Oil Price, oι αναλυτές είχαν εκτιμήσει αύξηση κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια για το αργό πετρέλαιο.

Για την προηγούμενη εβδομάδα, το API ανέφερε αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 4,09 εκατομμύρια βαρέλια, και την Τρίτη (23/4), το Υπουργείο Ενέργειας (DoE) ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) αυξήθηκαν κατά 0,8 εκατομμύρια βαρέλια στις 19 Απριλίου.

Τα αποθέματα ανέρχονται πλέον σε 365,7 εκατομμύρια βαρέλια – φτάνοντας σε υψηλό από τον περασμένο Απρίλιο.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν ανοδικά πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων API την Τρίτη, ενισχυμένες εν μέρει από την πτώση του δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα υποχώρησε σε χαμηλό πολλών μηνών.

Εβδομαδιαία πτώση για brent και WTI

Το αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν με άνοδο 1,60% στην ημέρα στα 88,39 δολάρια, αλλά 1,60 δολάρια ανά βαρέλι χαμηλότερα από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα τέτοια εποχή, ενώ το αμερικανικό αργό αναφοράς WTI διαπραγματευόταν επίσης με άνοδο 1,76% την ημέρα στα 83,34 δολάρια, αλλά με πτώση περίπου 2 δολάρια ανά βαρέλι σε σχέση με αυτή τη στιγμή την προηγούμενη εβδομάδα.   

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν επίσης αυτή την εβδομάδα, κατά 595.000 βαρέλια, μετά από πτώση κατά 2,51 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, τα αποθέματα βενζίνης ήταν περίπου 4% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 724.000 βαρέλια, μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας κατά 427.000 βαρέλια.

Τα αποστάγματα ήταν 7% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

Τα αποθέματα του Cushing σημείωσαν πτώση αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του API, με μείωση κατά 898.000 βαρέλια μετά από πτώση κατά 169.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης