Ασία

Η Eni υπέγραψε συμφωνία με την NIOC για δύο πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν

Η Eni υπέγραψε συμφωνία με την NIOC για δύο πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν
Η ιταλική εταιρεία θα πραγματοποιήσει έρευνες για την ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου Kish και την τρίτη φάση ανάπτυξης του πετρελαϊκού πεδίου Darkhovin.
Ο ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός Eni υπέγραψε συμφωνίας με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Ιράν για τα δικαιώματα έρευνας σε δύο πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν.
Συγκεκριμένα, η ιταλική εταιρεία θα πραγματοποιήσει έρευνες για την ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου Kish και την τρίτη φάση ανάπτυξης του πετρελαϊκού πεδίου Darkhovin.
Η Eni θα υποβάλει το κύριο αναπτυξιακό της πρόγραμμα στην NIOC εντός 6 μηνών.
Το πεδίο πετρελαίου Darkhovin, το οποίο βρίσκεται στην νοτιοδυτική επαρχία Khuzestan, ανακαλύφθηκε το 1965.
Τα αποθέματα πετρελαίου στο πεδίο υπολογίζονται σε πάνω από 5 δισ. βαρέλια.
Οι δύο πρώτες φάσεις του έργου είναι πλέον λειτουργικές και ο πετρελαϊκός τομέας παράγει σήμερα 160.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Στην τρίτη φάση προβλέπεται να αυξηθεί η παραγωγή κατά 110.000 βαρέλια την ημέρα και να παράγονται 210 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα.
Το πεδίο φυσικού αερίου Kish αναμένεται να αποδώσει 28 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, που θα χρησιμοποιηθεί στην εγχώρια αγορά και συμπυκνώματα αερίου ύψους 11,3 δισ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου για εξαγωγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης